avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa data cu acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa data cu acte

Buna ziua!
Eu si mama mea nu ma avut o relatie foarte buna din cauza tatalui meu vitreg care a bagat cearta intre ea si familia ei atata timp cat a trait.Acesta a influentat-o foarte mult in rau si a racit-o de toti cei apropiati.Acum el a murit dar relatia cu ea nu s-a imbunatati,ea ramane in continuare foarte rece si distanta si spune peste tot ca,casa in care locuieste nu va fi a mea sau a copilului meu niciodata.Afirma ca ,casa este data cu acte cuiva si ea traieste in continuare in ea si apoi dupa moartea ei va fi preluata de acea persoana.Cum as putea afla daca este adevarat sau nu si daca este asa as putea sa daram acel act dupa ce ea moare?Casa a fost a lui dinaintea casatoriei cu ea dar casnicia lor a fost de peste 30 de ani si toti banii ei au intrat in acea casa).
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 31 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
probabil ca sotul a lasat testament sau i-a dat ei drept de uzufruct si a dat casa altuia.
nu aveti ce darama dupa moartea ei.
puteti solicita un buletin de informare de la ocpi sa vedeti a cui e.
sotul nu avea copii?
si daca mama a fost singur mostenitor, poate a semnat un contract de intretinere, iar nu aveti ce ataca.
in timp, veti afla.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică? meea72 meea72 buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima ... (vezi toată discuția)
Buna seara...am si eu o intrebare: mama mea s-a recăsătorit ... Utilizator83 Utilizator83 Buna seara...Am si eu o intrebare: Mama mea sa recăsătorit , după 30 de ani de căsătorie a murit ...casa era a lu tata vitreg cumpărată cu fosta ... (vezi toată discuția)