Buna ziua. Vecinul ma ameninta ca imi taie cablul de curent electric ce trece pe marginea terenului sau. Eu cand mi-am facut casa am facut proiect cu firma autorizata si am luat acordul proprietarului de atunci si l-am si despagubit cu 4000 de lei pentru a trage cablul de curent pe la dansul.
Proprietarul actual s-a apucat de o constructie si sustine ca pe el nu il priveste ce intelegeri am facut cu fostul proprietar si ca el imi smulge cablul dintre contor si casa mea. Am intrebat la politie si mi-au spus ca ei nu au ce sa faca pentru ca e proprietatea lui si poate face ce vrea. Ar trebui sa ma adresez distribuitorului de energie si sa imi fac din nou alt proiect si sa trag curentul prin alta parte. Mi se pare absurd din moment ce am facut totul legal la momentul constructiei. Asa pot face la infinit proiecte si cheltui bani de fiecare data cand are un vecin o problema cu cablul. Cablul e ingropat si nu incomodeaza in nici un fel.
Nu ati incheiat un document cu vechiul propietar in care sa se specifice ca daca vinde terenul trebuie sa ramana valabila intelegerea cu dvs,
De taiat nu va taie cablul.. Poate deschide actiune in instanta si obtine o hotarare definitiva ca sa mutati cablul Dvs. veti plati cheltuielile de judecata, daca pierdeti procesul si in plus veti cheltui si cu un alt proiect plus avize, plus executie lucrare.
ynocentta
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Persoanele fizice nu au dreptul legal sa intervina asupra infrastructurilor de furnizar utilitati
Doar furnizorul de utilitati in anumite conditii,contractual asumate are autoritata si competenta sa dispuna restrictionarea sau sistarea furnizarii utilitatilor
pop_m
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cablul respectiv e inainte sau dupa contor?
Daca e inainte de contor, nu va taie dumneavoastra cablul, pentru ca cablul (mai) e al dumneavoastra, ci al celor de la Electrica.
Daca e dupa contor, e al dumneavoastra - si, daca ati luat acord notarial de la vechiul proprietar, era bine sa il fi notat si in CF...
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ynocentta
Furnizorii sunt cei care vand energia electrica si nu detin reteaua. Aia cu cablurile sunt distribuitorii. Furnizorii sunt in concurenta, poti sa alegi pe cine vrei. Distribuitorii sunt monopol natural, nu sunt doi distribuitori in aceeasi zona.