avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu RCA-ul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu RCA-ul

Am sa incerc sa explic cat mai bine problema mea si cat mai pe scurt...am avut recent parte de un accident...in prima faza s-a dat la sevice acceptul de plata, mai apoi am aflat ca dosarul a ajuns la bucuresti pentru a fi verificat de o comisie anti-frauda...probabil dat fiind faptul ca asigurarea intra in vigoare in data de 31dec. iar accidentul s-a produs la aceeasi data...intr-o alta vizita la sediul asiguratorului mi s-a spus ca se asteapta un raspuns de la bucuresti, dar ca dosarul pare sa fie in regula. Nelamurirea mea este in felul urmator...daca se accepta plata sumei catre service si se si achita, pe urma se vor mai face anchete in legatura cu dosarul si legat de presupusa frauda sau acesta se inchide, ramanand la atat...sau in principiu daca se constata o neregula se opreste orice demers in legatura cu plata si se va actiona direct in instanta urmand ca pe final sa se stabileasca cine va plati dauna?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:52, 23 Ianuarie 2010
Ancheta se efectueaza pentru a vedea daca a fost un aranjament nelegal privind eliberarea politei(intre dvs. si agent).Dupa ancheta se da acceptul de plata(probabil acum a fost suspendat cel initial).Cum stiti ca nu a fost decat o coincidenta nefasta, nu va faceti griji, totul se va rezolva.
ar trebui sa mentionati cand a fost incheiata polita, dupa cat timp a intrat in vigoare (evanual daca avea continuitate) si eventual si compania la care a fost incheiata ( si prin cine.. angajat , agent sau broker)
vizitator22 a scris:

ar trebui sa mentionati cand a fost incheiata polita, dupa cat timp a intrat in vigoare (evanual daca avea continuitate) si eventual si compania la care a fost incheiata ( si prin cine.. angajat , agent sau broker)

:offtopic:Cititi mai atent atat mesajul cat si regulamentul.Nu conteaza compania, atata timp cat polita RCA nu este facultativa.Daca valabilitatea(inscrisa in polita) incepe in ziua accidentului, asiguratorul trebuie sa-si asume sarcina de despagubire, indiferent de eventuala eroare facuta de intermediar la emitere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto damianovici damianovici Buna ziua. Am si eu o problema legata de un accident auto: Intr o zi am avut un accident usor fara victime vina apartinandu mi mie. In momentul in care am scos ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru rca Iulica popica Iulica popica Buna ziua, Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare casco. Nasshu Nasshu De curand am avut o dauna Auto , pe care am dorit sa o rezolv pe asigurarea Casco . Asigurarea Casco a fost incheiata prin intermediul unui broker se ... (vezi toată discuția)