avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Tatal meu a fost casatorit cu o doamna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Tatal meu a fost casatorit cu o doamna care are 2 ...

Buna seara. Tatal meu a fost casatorit cu o doamna care are 2 copii Eu am un frate. Se face succesiunea dupa mama vitrega. Tatal nostru a decedat acum 2 ani iar mama vitrega acum 4 ani. Fratele vrea sa renunte la mostenire. Partea lui se imparte la toti fratii sau imi revine mie doar mie partea lui? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
Puternicus, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:15, 1 Noiembrie 2022
Dvs nu pe mama vitrega o mosteniti, ci pe tatal dvs. Dvs primiti din partea mamei vitrege, ce ar fi mostenit tata. Daca fratele renunta, renunta la mostenirea tatalui si dvs si numai dvs, veti mosteni tot ce avea tata, inclusiv ce ar fi mostenit de la sotia sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune salutare tuturor! am nevoie de un mic sfat din partea voastra ... deliaena1402 deliaena1402 Salutare tuturor! Am nevoie de un mic sfat din partea voastra si sper sa ma puteti ajuta! Mama a decedat acum 16 ani si tata acum 7 ani. Din pacate, in ... (vezi toată discuția)
Clarificare succesiune sandrew sandrew Clarificare succesiune. In 1956 a decedat mama, tata a ramas cu 2 copii minori, dupa jumatate de an el sa casatorit cu o doamna fara copii, peste un an sa ... (vezi toată discuția)