In Septembrie 2019 am facut o promisiune de vanzare cumparare la notar cu avans de 13k din partea mea pe termen de 2 luni in care vanzatorul avea de indeplinit o serie de obligatii. El fiind plecat in UK si cu pandemia totul se misca extrem de greu, nu a facut nimic, iar din pacate eu am fost cu o zi mai tarziu dupa expirarea termenului de 2 luni si nu am putut face acea incheiere precum ca nu se prezinta. Dupa vreo alte 2 luni proprietar ul vine in tara si ii lasa imputernicire camatarului lui pentru a vinde oricui, la orice pret si sub orice conditii sub semnatura ca imobilul nu este promis altei persoane. Dupa cum puteti sa va dati seama, camatarul mi a trimis o notificare de la un birou executor sa vin sa achit restul banilor, eu prezentadu-ma cu raspunsul meu ca nu si a respectat obligatiile si cu adresa de la banca ca nu mi acorda creditul pentru ca ei nu au facut modificarea in acte (nu e culpa mea, banii inapoi) la care camatarul scrie in incheierea de certificare ca imi va da banii dupa ce vinde locuinta altcuiva. Pana sa apuc sa o blochez la cartea funciara acesta a vandut o (vineri ne am vazut la notar, luni a vandut o) eu ramanand cu paguba pe plan financiar/sanatatii (m a afectat extrem de mult).
Am renuntat la procesul civil pentru ca ma puneau sa platesc taxa timbru 9k lei si luam o Hartie de sters la cur pentru ca nu au nimic pe numele lor. Am plangere penale bagate de aproape 2 ani si nimic, ei se plimba linistiti. Notar ul nu a blocat o la cartea functiara iar eu nu stiam procedura. Cel din UK (proprietar ul) a dat imputernicire ca nu este sub nici o promisiune, camatarul a vandut o si nu I a dat banii proprietarului, a vandut o ca libera de sarcini (fara promisiune) iar agentul imobiliar m-a pus initial sa dau 1k euro avans semnand un contract la el la agentie iar proprietar ul era trecut prin mandatar camatarul(desi nu exista imputernicire la acel moment) iar notar ul nu a blocat o la cartea funciara.
Ce parere aveti de toata situatia? Puteam sa fac mai multe? Pot face ceva?
Singura culpa pe care mi o vad este ca nu am fost la expirarea promisiunii. Nici eu nici el.
Buna ziua, inafara de plangeri penale pe care spuneti ca le-ati formulat deja si/sau o actiune civila, nu aveti altceva ce sa faceti. Oricum daca intr-adevar sunt insolvabili, nici un demers nu v-ar putea ajuta prea mult in situatia in care ati obtine restituirea avansului prin hotarare judecatoreasca.
Precontract casa
balasaf
Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)