avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu o chestiune ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu o chestiune privind ...

Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu o chestiune privind înființarea unei asociații de proprietari.
Este necesară dovada privind disponibilitatea denumirii asociației?
Art. 17 din Legea nr. 196/2018 precizează doar „cererea pentru dobândirea personalității juridice a asociației de proprietari împreună cu
statutul, acordul de asociere și procesul-verbal al adunării de constituire”

Rămân recunoscătoare dacă îmi puteți spune ce acte trebuie depuse la Registratura Judecătoriei.

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
SorinaM1234567, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:12, 1 Noiembrie 2022
Buna ziua, conform art. 17 din Legea nr. 196/2018,
(1) Cererea pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari impreuna cu statutul, acordul de asociere si procesul-verbal al adunarii de constituire se depun si se inregistreaza la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla condominiul.
Prin urmare nu aveti nevoie de o rezervare de denumire.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
Madalina Pascu, Avocat
Legea nr 196/2018 precizeaza concret documentele care se depun la judecatorie pentru acordarea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare constituirii asociatiei de proprietari Anomis L. Anomis L. Buna ziua, In vederea constituirii asociatiei de proprietari de ce acte este nevoie? Legea 196/2018 Art. 17 (1)Cererea pentru dobândirea personalităţii ... (vezi toată discuția)
Noul statut al asoc.de propriet. ioana@podaru.ro ioana@podaru.ro 1.Acest statut intocmit conf.Legii 196/2018 inlocuieste vechiul statut, sau se adapteaza in functie de noua lege. 2.Statul nou se aproba in Ad.generala si se ... (vezi toată discuția)