avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat ...

Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat doar o parte din cele doua cauze pe care le-am cerut: anulare contract intretinere si anulare contract de vanzare-cumparare, fiind vorba de un contract mixt. Am obtinut 3/4 prin rezilierea contr de intretinere si 1/4 a ramas paratului. Chelt de judecata sunt suportate de ambele parti, 50% si 50% dupa cum se vede din hotarare. Specific si faptul ca acest contr de asistenta juridica a fost initial semnat de 2 avocati. Cealalta doamna av doar venea sa taie chit si sa incaseze banii si atat. La apel si recurs nu s-a mai implicat cu nimic in urma unor discutii iscate de dansa pe whatsapp. dnul av a incasat onorariul de av in contul lui si a taiat chit fara a mai aparea numele colegei.
Apelul a fost facut de dnul av la insistentele mele si tot eu am gasit caile de atac cercetand cauza si actele din dosar. Dl av a spus, " nu ma lasa legea"...Dupa cele 30 zile a facut un apel incident care a fost respins odata cu apelul paratului.
La recurs nu a spus ce era important, adica date din Certif medico-legal in opozitie cu datele din dosarul medical unde med scira in fiecare luna" dezorientat temporo-spatial si cu pricire la propria persoana" Dnul av a spus ca este caz penal si nu se baga fiind vecin cu cel care a semnat certificatul medico-legal. In mod deliberat a ocolit mereu aceasta explicatie si recursul a fost respins.
In consecinta a ramas prima hotarare sa se aplice unde nu s-a discutat nimic cu privire la pretul foarte mic ce a fost achitat de parat pt 1/4 din casa. nici despre probl medicale ale decedatului.
Mentionez ca este vorba de un contract mixt incheiat intre tata si parat cand tata avea 90 ani ,multe probleme de sanatate, acte medicale de la neurologie, certificat de handicap ca nevazator si certificat pentru traumatism cranio-cerebral. Procesul a fost inceput de un alt avocat cu care am reziliat contractul de asitenta juridica, fiind casa de avocatura care a dat dosarul unei doamne av ce mi-a pus martor cu care nu am fost de acord si am dovezi in acest sens, venea in ultima clipa la proces fara a discuta cu mine inainte, uita sa depuna chit cu acre am achitat taxa de timbru jud etc.
Cum achit onorariul de succes, in ce proportie ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:47, 13 Noiembrie 2022
Eu va spun ca am discutat cu avocatul si desigur e dispus sa accepte sa negociem si sa achit o parte din onorariu. Ideea e ca nu as fi vrut sa nu fiu corecta, nici fata de el si nici fata de mine, iar ca sa dau bani la avocati, taxa de timbru, drumuri, cazare etc plus onorariul av si onoariul de succes, apoi ce mai ramane din casa oare? :) doi ani si jumatate de chinuri...nervi,drumuri, peripetii,nopti nedormite ,am scormonit creierul,actele,oamenii si mi-am adaugat brazde pe obraz, E usor sa incasezi dintr-un foc zeci de mii de lei, e mai rau sa ii dai..depinde de ce parte a baricadei te afli.Corb la corb nu-si scoate ochii. Nu ma asteptam sa imi luati apararea...am intrebat doar...nu am dat cu parul.Iar banii ii voi da, sa fiti linistit , asta cu certitudine.
Stimata @silviana13 , va inteleg amaraciunea . Se adevereste zicerea ca , “ pe cine nu lasi sa moara , nu te mai lasa sa traiesti “ . Si , daca v-ati bazat pe recunostinta cuiva ... - cu scuzele de rigoare - nu cunoasteti suficient natura umana ... Aveti in vedere ca ( aproape ) orice justitiabil care pierde un proces - sau care nu obtine exact ce si-a dorit - considera o cheltuiala inutila banii dati unui avocat . Pierde din vedere ca , atunci cand nu avem abilitatile de a ne rezolva o problema , platim un specialist sa o faca . Si , ca la orice “ reparatie “ , lucrul poate ajunge “ exact ca nou “ , sau nu tocmai , dar - totusi - acceptabil . De asemenea , ca oricat de bun e avocatul , nu el hotaraste , ci judecatorul . Nu minimalizez nicidecum rolul lui , dar... nu are ultimul cuvant , nu el decide . In cazul dvs. , corect mi s-ar parea sa socotiti onorariul de succes de platit avocatului prin regula de trei simpla : ceea ce va doreati sa castigati e o casa intreaga . Ce ati obtinut ? 3/4 din ea . Deci , succesul este in proportie de 3/4 , iar onorariul cuvenit ( in opinia mea ) , tot atat . Eu cu oferta asta asi merge in negociere. Desigur , dvs. faceti cum considerati ...
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CHKa, utilizator


silviana13 a scris:

Eu vad ca jumatate ar fi corect. E vorba de doua cauze, una rezolvata, alta nu. Judecatorul a stabilit ca si chelt de judecata fiecare parte sa suporte jumatate, nu conteaza ca prin contr de intretinere ce a fost reziliat paratului ii revenea 1/4. Cealalta cauza se refera la anularea contr de vanzare-cumparare, ce nu s-a rezolvat.


Multumesc pentru raspuns. Asa gandeam si eu. Sigur ca judecatorul decide, dar decide in functie de cum s-a sustinut cauza. Iar un avocat, este totusi un om, care are tot un creier, un cap, doua maini si doua picioare, ca de ce un economist nu castiga atatia bani...habar nu am :) Ca un om corect ce sunt, nu am dorit sa urmez cariera de avocat ca nu pot sa apar hotii, criminalii, si toate categoriile de oameni fara scrupule...deh...asa gandeam cu mintea mea de copil nevinovat si corect. E greu sa iti imaginezi ca daca tu esti corect, nu toti oamenii sunt la fel...Nici prin gand nu mi-ar trece sa fur averea cuiva...Naiva, da.... Si un cui de il gasesc pe jos, intreb al cui o fi ...
Incerc sa va raspund de ce un economist nu castiga cat un avocat , cu toate ca e discutabil , economistul isi ia salariul luna de luna , an de an , pe cand avocatul o singura data . Stiti din scoala - economist fiind - ca forta de munca a unui om e o marfa , iar aceasta valoreaza exact atat cat cineva e dispus sa plateasca pentru ea , sa o cumpere . Iar cel care plateste ( angajatorul ) , o va cumpara daca respectiva persoana ii aduce plus-valoare afacerii sale , daca - si cat - obtine profit de pe urma activitatii acestuia , altfel - desigur - nu o angajeaza . Iar oferta salariala de asta va tine cont. In relatia cu avocatul , dvs. ati actionat ca un angajator . Profitul dvs. , de unde inainte nu aveati nimic ( daca cele doua contracte ramaneau in picioare ) , acum e de 3/4 din casa . Deci , succesul avocatului este de 3/4 din valoarea casei , iar onorariul DE SUCCES eu il vad raportat la cat de mare ( ca valoare ) e acest succes . Insa asta e doar viziunea mea , asa-mi pare mie onest , dar , daca vrei sa platesti cat mai putin , se pot gasi tot felul de argumente care sa-ti linisteasca constiinta ca , de fapt , tu esti - si ai ramas - profund cinstit . PS. Poate e o deformatie profesionala a mea ( avand aceeasi meserie cu dvs. ) ca , atunci cand ceva e evaluabil in bani ( afacere , profit , castig ) , la asta sa ma raportez .
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum anulez un contract de intretinere si vanzare silviana13 silviana13 In ziua in care am inmormantat pe tata de 91 ani , chiar la cavou , cei care au avut grija de el mi-au aruncat in fata un contract de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta definitiva si irevocabila? mocutzy27 mocutzy27 se ia o hotarare judecatoreasca {partaj}hotararea este in favoarea mea {reclamant},paratul face apel............avocatul trebuie sa il platesc la sfarsit cand ... (vezi toată discuția)
Partaj mocutzy27 mocutzy27 o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am ... (vezi toată discuția)