avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Daca un proprietar are un titlu anulat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Daca un proprietar are un titlu anulat partial dar ...

Buna ziua.Daca un proprietar are un titlu anulat partial dar acesta refuza sa elibereze suprafata anulata ce actiuni se pot introduce in instanta la civil sau la penal.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 12:27, 4 Noiembrie 2022
Anterior oricarui demers in instanta,contactati executor judecatoresc care in baza hotararii judecatoresti definitive si la cererea dv [poate dispune executarea hotararii judecatoresti
buna ziua si multumesc pentru raspuns,procedura de executare este in curs de desfasurare ,unul din cei doi debitori a introdus ocerere de contestare invocand mai multe aspecte printre care si prescriptia toate capetele de cerere au fost respinse inclusiv contestatia pentru netemeinicie in prezent astept motivarea In aceiasi perioada eu am introdus o actiune avand ca obiect obligatia de a face[este vorba de desfintarea a doua garduri de sarma construite si fara autorizatie],este vorba de art.904 cpc prin care solicit instantei autorizarea pentru a executa eu obligatia pe cheltuiala debitorilor.La ultimul termen avocatul uneia dintre parti a solicitat suspendarea cauzei pana la solutionarea contestatiei in apel,iar eu nu am fost de acord.pronuntarea asupra suspendari este pe data de 9-11.nu stiu daca este sau nu este legala aceasta solicitare de suspendare,eu neavand studii juridice gandesc doar din punct de vedere logicsi anume.Scopul urmarit de parti,eu urmaresc sa intru in posesia unui drept de proprietate integral pentru care detin urmatoarele acte juridice1]titlu de proprietate 2[certificat de mostenitor 3]hotarare judecatoreasca definitiva si mai nou am si intabulat,iar debitorii urmaresc doar tergiversarea procesuluiStiu ca in apel nu se mai poate invoca prescriptia.I n cele doua procese respectiv contestatia la executare si obligatia de a face debitori au introdus prin cerere la prima actiune si prin intampinare la a doua actiune cererile fiind identice dar obiectele diferite,din cate stiu eu prin intampinare paratul raspunde la pretentiile reclamantului.Va multumesc anticipat. pentru orice sugestie sau sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa intreb daca o cerere de apel contine aceleasi ... petre_marian petre_marian Buna ziua.doresc sa intreb daca o cerere de apel contine acelelasi capete de cerere pe care instanta de fond s-a pronuntat motivandule in fapt si in ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)