avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am și eu o nelămurire cu privire la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am și eu o nelămurire cu privire la modalitatea ...

Buna ziua,

Am și eu o nelămurire cu privire la modalitatea prin care pot obține documentele ce atesta bunurile pe care tatăl meu le-a avut înainte de deces.
Pe scurt, părinții mei au fost divorțați și noi (cele 3 fiice rezultate din căsătorie) am fost crescute de mama, nu avem niciun document de la tata, nu știm ce bunuri avea înainte de deces, iar rudele din partea lui (frați, surori) nu vor sa ne pună la dispoziție documentele. De la bunica paternă am înțeles ca exista niște terenuri in 2 localități la care tata avea titlu de proprietate. In situația in care nu avem niciun document, care sunt demersurile? Ce instituție a statului ne poate pune la dispoziție informațiile legate de ceea ce a aparținut tatălui nostru? Ca noi mai apoi sa putem dezbate succesiunea
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
Utilizator-nou, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:47, 4 Noiembrie 2022
Nu exista o astfel de institutie, care sa detina o evidenta la nivel national.
Tatal dvs figureaza in evidentele Primariei localitatii unde are bunuri in proprietate.
Iar asta, poate fi oriunde in Romania.
In mod normal, localitatile ar trebui sa le stiti dvs.
Ok, iar dacă cunosc localitățile, primăria ne poate furniza documentele?
Va poate furniza copii după actele de proprietate, care de regula se păstrează la dosarul fiecărui contribuabil.
Mai departe, pentru obținerea unui duplicat sau a unei copii legalizate, va adresați instituției emitente a actului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune in instanta Pavel Florina Pavel Florina Suntem 5 frati ( 3 de tata si 2 de mama) , un apartament pe numele bunicii paterne, tatal decedat cu 2 ani inaintea bunicii ( a mamei lui ), noi fratii de mama ... (vezi toată discuția)
Situatie mostenire? andreea12345789 andreea12345789 buna ziua, am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv si care sunt pasii pt rezolvarea acesteia: Bunicul meu a decedat in 2017, a fost recasatorit dupa ... (vezi toată discuția)
Găsire mostenitori Dinca Dana Dinca Dana Bună seara! Tatal meu dezbate o succesiune in calitate de pârât. Între timp au decedat 2 surori. Acum mostenitorii lor nu vor sa vina la proces si vor sa ... (vezi toată discuția)