avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce presupune PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce presupune PFA

buna,
ma numesc steliana, lucrez de 1an si 8 luni intr-o firma de call center, de curand am fost promovata pe postul de team leader cu conditia sa devin Persoana Fizica Autorizata. Doresc sa stiu ce inseamna acest lucru, ce trebuie sa imi platesc eu la stat, ce drepturi am, ce dezavantaje presupun acest lucru, ce obligatii are firma fata de mine.Nu cunosc foarte multe lucruri despre PFA, mi s-a explicat dar in termeni pe care nu ii pot intelege pt ca nu sunt de specialitate, de aceea doresc sa primesc cateva explicatii clare si pe intelesul meu de persoana total neinformata despre acesti termeni. Am nevoie de aceste informatii cat mai curand, ar trebui sa duc actele pana pe 22.01 vineri :( . Va multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 01:08, 22 Ianuarie 2010
pfa este doar denumirea fiscala si e nerelevanta din punct de vedere profesional, ba chiar produce confuzii. De acord cu Andreea.

de asemenea avertizez asupra faptul ca cuvantul autorizat este polisemantic . De ex.

Sunt persoana fizica autorizata (1) traducator autorizat (2)
autorizat 1 inseamna una
autorizat 2 cu totul altceva

definitia fiscala.... nu ne duce deloc cu gandul la profesie liberala/reglementata si suntem confundati cu floraresele, care si ele sunt persoane fizice AUTORIZATE
:)
pe partea cealalta definitia 2, cea "profesionala" e defecta...iata, ne duce cu gandul la alte nebanuite confuzii, perpetue, cum ar fi
"autorizat-autorizat", dar autorizat pentru ... ce? autorizat in general? sau cum vine asta? doar "autorizat" ( e o exprimare laconica, eliptica...aiurea)

nu era deajuns confuzia intre florareasa si avocat

mai era nevoie "autorizat" din expresia "traducator autorizat" sa fie total incompleta si opaca pentru cei culti

mereu probleme cu "autorizarile" pentru toate .....cele
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul ... (vezi toată discuția)