avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banii virati intr-un cont gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banii virati intr-un cont gresit

Am vandut un imobil, la un anumit pret si clientul a avut un avans de 30 % iar restul a fost imprumut cu ipoteca de la Raiffeisen. Avansul a fost platit in euro intru un cont euro. Iar banii virati de banca trebuiau viratii intr un cont de lei conform contractului de vanzare cumparare de la notar. Banii din creditul de la banca mi au fost viratii in contul euro, banca mea ING facandu mi un schimb de 4.98 in momentul in care cursul este 4.88. Automat am primit banii mai putin de cat trebuia, si problema mea este ca orice retragere fac am comision. Pentru mine e o paguba de peste 1000 de euro pe care eu nu am de gand sa o accept. Mentionez ca banca Raiffeisen ia virat clientului meu banii care a gresit contul in care ia virat. Am 2 intrbari 1: Banca mea nu trebuia sa ma anunte ca mi sau virat lei in contul de euro si daca accept schimbul lor absurd?
2. Banca Raiffeisen de ce iau trimis clientului meu banii? Nu trebuia sa faca ei plata respectiva? La notar cand am fost a venit si un agent de la banca.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:21, 7 Noiembrie 2022
daca in contract sunt stipulate clar sumele si valutele respective, clientul trebuie sa rezolve. daca nu, e discutabil. intrebati si notarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie banca sa faca un cont in valuta automat - fara sa ma anunte? jansen jansen Buna ziua. Lucrez pentru o firma de peste granite care face platile in Euro. De curand am avut prima plata. Cand am mers la banca sa vad daca au venit ... (vezi toată discuția)
Transfer cont bancar talidapop talidapop Buna ziua, am doua conturi la BT, unul in lei iar celalalt in valuta (cont pe care nu l-am folosit in ultima vreme). De cateva luni mi se transfera bani din ... (vezi toată discuția)
Cont in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am 2 conturi la banca Raiffeisen,unul in lei si altul in euro .In contul in lei am depus bani si am cumparat euro la cursul de schimb bancar si i-am ... (vezi toată discuția)