avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESCHIDERE SUCCESIUNE JUDICIARA:..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESCHIDERE SUCCESIUNE JUDICIARA:..

Buna dimineata. Am o intrebare la dumneavoastra daca ma puteti ajuta. Am facut o cerere in instanta privind deschiderea succesiunii de pe urma mamei mele care are un apartament. Mostenitori suntem doua surori si 7 nepoti .( copii a doua surori decedate). Am primit de la instanta o instiintare prin care imi pune in vedere sub sanctiunea anularii cererii.
Nota; Va punem in vedere sa depuneti la Dosar
1). dovada indeplinirii procedurii prealabile- verificari la notar.,Anexa24 a defunctului
2). certificat de atestare fiscala cu valoarea la care se calculeaza iompozitul pentru imobil.
Eu am depus la instanta anexa 24 a defunctului in care este trecut imobilul si valoarea lui impozabila. Ce valoare mai vor si ce sa le aduc de la notar , daca am specificat in cerere ca nu cunosc adresele actuale ale nepotilor sa ii pot chema la notar. , si din acest motiv am solicitat instantei deschiderea succesiunii judiciare. Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
mitica1967, utilizator
Aveți avocat? Întrebați-l.
N-aveți avocat? Luați-vă unul. Înainte de a da buzna prin instante.

Art. 193 C. proc. civ.
(3) La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil. În acest caz, neîndeplinirea procedurii prealabile va fi invocată de către instanţă, din oficiu, sau de către pârât.

Aveți această încheiere?
Dacă nu, atunci soarta dosarului dvs. e pecetluită ... înainte de a fi început.
Și sper ca măcar să nu fi plătit de-aiurea vreo taxă de timbru.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți încheierea emisa de notar conform 193 CPC nu mai plătiți taxa de timbru lăsați sa se anuleze prezenta acțiune și introduceți alta după ce va angajați avocat.Cand sunt în joc bănuți justitiabilii ar trebui sa apeleze la av măcar din grija pt buzunarul lor..
Daca se anuleaza cererea . mai pot scoate din Dosar actul de proprietate original si chitantele de plata originale a taxei,(am platit numai doua chitante de 50 lei pentru doua certificate de mostenitor) Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
mitica1967, utilizator
Se pot scoate făcând o cerere dar nu trebuie sa depuneți nici un original se depun doar copii pe care scrieți conform cu originalul și semnati.Mergeti la un avocat și.nu mai riscați sume importante de bani făcând acțiuni după modele și sfaturi de pe forum
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! johnny1683 johnny1683 VA ROG FRUMOS , INVATATI-MA SI PE MINE CUM SA FAC O CERERE , PENTRU TRIBUNAL IN VEDEREA DEZBATERII UNEI SUCCESIUNI. TATA A DECEDAT IN URMA CU 6 LUNI. ... (vezi toată discuția)
Cat costa si cat dureaza procedura de iesire din indiviziune morosanucarmen morosanucarmen Sintem 3 frati. parintii au decedat acum multi ani dar nu am facut iesirea din indiviziune pentru terenurile agricole mostenite. Unul dintre frati nu vrea ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de gasit andreistan andreistan Situatia este urmatoarea: Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si ... (vezi toată discuția)