avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... DECIZIE PENSIONARE : Bună ziua, v-aș ruga să mă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

DECIZIE PENSIONARE : Bună ziua, v-aș ruga să mă lămuriți ...

DECIZIE PENSIONARE : Bună ziua, v-aș ruga să mă lămuriți , mă aflu în următoarea situație : Am 59 de ani , sunt încă angajat , am solicitat și am primit decizia de pensionare ptr. limita de vîrstă. Am făcut cerere către angajator să-mi continui activitatea , acesta solicitîndu-mi să îi prezint decizia de pensionare . Înainte de a primi eu acasă prin poștă cartea de muncă și decizia de pensionare , angajatorul a primit de la Casa de
pensii decizia pensionării mele . m-a chemat să discutăm dacă doresc să continui activitatea . Aici nu mai înțeleg : dacă a primit angajatorul decizia , de ce îmi solicită și mie să o prezint ( din moment ce el a primit-o de la Casa de pensii ? S-au poate , a primit doar nr. deciziei , NEAFLÎND și valoarea pensiei , care dorește să o afle ....
Sunt obligat să prezint decizia angajatorului ?
Vă mulțumesc anticipat, O ZI BUNĂ ÎN CONTINUARE.
Mai adaug o întrebare : Casa de pensii trimite angajatorului decizia de pensionare a unui angajat în totalitate ( calcule, sporuri, etc ) nr. de puncte realizate și cuantumul pensiei ? Sau doar nr. Deciziei de pensionare, fără valoarea pensiei ?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
nelu 2009tm, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelu 2009tm , utilizator 23:19, 9 Noiembrie 2022
Gasiti aici Legea nr. 76 din 04.04.2022 care modifica art.106 din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 - [ link extern ]
Sunt precizate elementele referitoare la decizia de pensionare, care se comunica angajatorului de catre CJP.
Dati-i o copie xerox dupa decizia primita de dvs. Angajatorul poate doreste sa confrunte hartiile.
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata baloghjoe baloghjoe Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim la primirea comunicãrii privind emiterea deciziei de pensionare pentru limitã de vârstã ioanav04 ioanav04 sunt ioana, lucrez la serviciul resurse umane intr-o institutie de invatamint superior si va cer ajutorul in rezolvarea unei situatii aparute in activitatea ... (vezi toată discuția)