avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o masina cu contract dar atat eu cat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o masina cu contract dar atat eu cat si vanzatorul ne-am razgandit. El nu poate sa-mi dea banii inapoi.

Am cumparat o masina cu contract dar atat eu cat si vanzatorul ne-am razgandit.

In 28.12.2021 i-am dat vanzatorului un avans si acesta a scris un contract olograf semnat de amandoi in care am cazut de acord ca eu sa-i dau diferenta de bani si acesta sa-mi dea masina si actele si cheia. O luna mai tarziu i-am dat diferenta de bani, dar am cazut amandoi de acord ca masina sa ramana la el din mai multe motive.

- Omul are probleme psihice (fapt) si chiar nu si-a dat seama ca a maltratat masina facand drift-uri prin oras asa ca eu m-am razgandit si nu o mai vreau, mai ales ca putin mai tarziu am aflat ca a avut probleme mecanice grave despre care el pur si simplu nu s-a gandit sa-mi spuna.

- El oricum inca nu poate sa mi-o vanda pentru ca are amenzi neplatite.

- De atunci s-a razgandit si el si nu mai vrea sa o vanda (discutie WhatsApp) si a inceput sa-mi plateasca din datorie dar vorbim de cateva sute de lei odata la cateva luni. Mi-a scris de fiecare data pe WhatsApp ca vine sa imi mai dea bani din datorie iar apoi eu i-am trimis screenshot cu datoria initiala si cat si cand mi-a platit.

Problema mea este ca vreau banii inapoi, nu vreau masina. Am sanse sa recuperez banii in instanta? Nu vreau ca instanta sa spuna ca acel contract ramane valabil si eu sa raman cu rabla lui. El ar avea de castigat daca s-ar impune contractul nostru de acum un an.

Ca sa nu devieze discutia: El provine dintr-o familie foarte bogata care nu il ajuta pentru ca risipeste tot ce primeste si asa incearca ei sa-l invete sa fie mai responsabil... deci in caz de forta majora sigur i-ar plati datoria.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:40, 9 Noiembrie 2022
Instanta ,conditionat de apararile partilor,poate sa dispuna dv sa restituiti vehiculul si vanzatorul sa restituie suma avansata de dv,dar daca vanzatorul cu probleme cum precizati -nu este solvabil??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune promisiune vanzare apartament giv giv Buna ziua. Am o intrebare pentru cunoscatori. Am negociat cumpararea unui apartament pentru care am luat cu imprumut o suma foarte mare de bani. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans pentru achizitionare teren george_adc george_adc Buna ziua :) As dori sa stiu ce se poate face: am o intelegere verbala cu proprietarul unui teren agricol pentru care am platit un avans de 500 ron pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)