avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie societate furnizoare servicii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie societate furnizoare servicii telefonie mobila

Am o datorie la orange care se apropie de patru anii.Daca nu platesc se prescrie? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 10:18, 21 Ianuarie 2010
este un contract cu executare succesiva posibil ca pentru parte din datorie sa fi intervenit prescriptia , dar pentru o parte nu
Daca au trecut mai mult de 3 ani de la emiterea ultimei facturi si nu s-a inceput executarea silita impotriva dvs. inseamna ca s-a prescris datoria.

Daca este asa, aveti grija sa nu semnati nimic si sa nu faceti nici o plata, nici macar partiala, pt ca asta va repune in termenul de prescriptie si se pot indrepta impotriva dvs.
Mai exact trebuie sa treaca 3 ani de la scadenta ! Nu numai o plata intrerupe termenul de prescriptie ci si de exemplu o recunoastere scrisa a debitului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate mai vechi de 3 ani ddianna ddianna Buna ziua, In cazul facturilor neachitate, mai vechi de 3 ani, dar din care am mai incasat o parte de curand, mai am sanse de recuperare in instanta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Repunerea in termen facuta de o banca la un credit neplatit rsebastian rsebastian Daca am un credit bancar de nevoi personale pe 8 ani si dupa 3 ani nu mai pot sa-l platesc, creditul se prescrie daca banca nu mai repunerea in termen acest ... (vezi toată discuția)