avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Reducerea programului de lucru gravide
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Reducerea programului de lucru gravide

Bună ziua! Am depus documentele prin care am anunțat la serviciu sarcina în urmă cu o lună. Săptămâna aceasta am dus scrisoarea medicală de la medicul ginecolog pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore. Angajatorul mi-a spus că mai întâi trebuie să merg eu la Medicina Muncii pentru a-mi întocmi un raport și apoi îmi poate da un răspuns. Aceasta este legislația? În cât timp sunt obligați să îmi ofere un răspuns de la medicina muncii? Ce se întâmplă în cazul în care medicina muncii raportează că nu este cazul să se scurteze programul? În toată această perioadă eu merg în continuare 8 ore, deși îmi este foarte greu, știu că angajatorul va trage de timp cât mai mult, dar ce fac dacă trece o lună și nu primesc răspuns? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
Madalina.Popa810, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:47, 10 Noiembrie 2022
Raspuns veti putea avea la toate nelamuririle dvs. numai dupa ce mergeti la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in vederea reexaminarii fisei dvs. de aptitudine in functie de riscurile profesionale existente la locul dvs. de munca. Recomandarile medicului specialist de medicina muncii sunt obligatorii pentru angajator.
Daca medicul specialist ginecolog considera ca exista un risc pentru dvs. sau pentru fat, nu emite recomandare medicala, ci va poate da el, legal, direct, concediu de risc maternal.
Pentru lamurirea dvs. gasiti aici OUG nr. 96/ 2003 actualizata, privind protectia maternitatii la locul de munca: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)