Cum pot recupera legal plata avansului pe magazie - prestatorul nu a mai finalizat lucrarea si nu mai raspunde la telefon?
Buna seara,
In luna Iunie am contractat o persona fizica autorizata pentru constructia unei magazii din panouri sandwich pentru care am platit un avans de 50% din valoarea acesteia pe baza unui contract.
Finalizarea acesteia trebuia sa fie la sfarsitul lunii Iulie. Ultima oara am discutat cu prestatorul in luna septembrie cand ni s-a spus ca are o situatie familiara si mai intarzie cu lucrarea.
De atunci am tot incercat sa il sunam si i-am trimis mesaje saptamanal dar fara raspuns.
Am incercat sa vorbim cu cineva de la fabrica dar acesta spune ca nu stie nimic de el si ca nu poate prelua lucrarea deoarece am platit avansul colegului.
Ce pot face in acest caz pentru a recupera avansul pe cale legala? Ar trebui sa merg la politie sa il reclam?
Mergeți cu contractul la un avocat pentru a-l putea analiza.
Recomandarea mea este, în baza informațiilor furnizate, sa transmiteți o notificare de rezoluțiune a contractului și restituirea sumelor de bani achitate.
În cazul în care acesta nu se va conforma, puteți formula o acțiune în instanță.