avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs la evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs la evacuare

Am primit anul trecut o sentinţă de evacuare, la care acum mi-a fost respins şi apelul. După părerea mea, situaţia din realitate e exact cea din decizia 2102 / 17.03.2005 a ICCJ, deci evacuarea ar fi trebuit respinsă ca inadmisibilă. Dar n-am reuşit să conving şi instanţa (din motive pe care le pot detalia, dacă va fi necesar).

Problema mea actuală este să găsesc o cale de a împiedica ducerea la îndeplinire a evacuării, până la judecarea recursului. Din câte am văzut în C.proc.civ., recursul nu suspendă executarea hotărârii decât în anumite cauze, printre care nu e inclusă şi evacuarea. Până la depunerea recursului mai durează, nu cred că am să primesc comunicarea de la apel mai devreme de 30 de zile.

Dar aş avea nevoie să-mi explice cineva ce acţiuni poate desfăşura proprietarul care a obţinut respectiva hotărâre de evacuare, dacă va dori să o ducă la îndeplinire înainte de judecarea recursului şi cum aş putea împiedica eventualele sale acţiuni. Mulţumesc anticipat pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 03:59, 30 Aprilie 2010
Daca sunt si alte nelamuriri poti scrie pe mesaj privat.
Eu am avut numeroase evacuari. Toate s-au judecat cu o singura cale de atac - recursul.
Intr-o singura situatie, instanta de recurs a calificat calea de atac ca fiind apel, s-a judecat in apel, am facut recurs si, in recurs, instanta a admis recursul calificand calea de atac, in cazul evecuarii, ca fiind recursul si nu apelul. Astfel, s-a casat hotararea instantei de apel si s-a trimis cauza spre rejudecare in recurs.
Este vorba despre interpretarea art. 282 ind. 1 C.pr.civ. ;)
cora2006 a scris:

... s-a judecat in apel, am facut recurs si, in recurs, instanta a admis recursul calificand calea de atac, in cazul evecuarii, ca fiind recursul si nu apelul.

Până la urmă, calea de atac are o importanţă destul de redusă, în cazul meu. Eu am încercat să demonstrez că în situaţia existentă evacuarea ar fi inadmisibilă, mai ales că "proprietarul" a recunoscut la interogatoriu că nici măcar nu a văzut vreodată apartamentul, cu atât mai puţin să fi locuit în el sau să fi exercitat posesia în vreun alt mod. ªi cred că ar trebui să continui tot pe direcţia asta şi la recurs, chiar dacă pot aduce în discuţie şi calificarea căii de atac.
Actiunea in evacuare s-a formulat in baza a ce? Ce act avea reclamantul in favoarea sa, pentru imobilul din care vrea sa va evacueze?Ati intrat pe fond si de aceea va intreb, pt.ca in recurs se pot face multe in asemenea situatie, deoarece instanta poate analiza cauza sub toate aspectele, nefiind tinuta doar de motivele de recurs invocate.Detaliati, poate va ajutam.
dandanaua a scris:

Actiunea in evacuare s-a formulat in baza a ce? Ce act avea reclamantul in favoarea sa, pentru imobilul din care vrea sa va evacueze?

Am cumpărat apartamentul pe numele reclamantului, pentru că 70% din sumă a provenit dintr-un împrumut de la acesta. Nu am făcut nici un fel de acte privind împrumutul, dar am recunoscut întotdeauna că aşa au stat lucrurile. Actele de vânzare / cumpărare au fost semnate prin procură, de către fosta mea soţie, de care între timp am divorţat, iar ea s-a mutat într-un alt oraş. Iar reclamantul a ajuns între timp la concluzia că nu vrea restituirea împrumutului, ci ar prefera să păstreze apartamentul ;)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
selfdefender, utilizator

Alte discuții în legătură

Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele reclamantului scris greºit selfdefender selfdefender Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit peste tot, începând de la cererea de chemare ... (vezi toată discuția)
Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs -admisibilitate Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. speta e urmatoarea: Acum cativa ani s-a pronuntata o sentinta civila irevocabila prin neapelare. In 2007 s-a declarat revizuire, respinsa la ... (vezi toată discuția)