avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere mașina din evidentă fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere mașina din evidentă fiscala

buna seara ma confrunt cu urmatoarea problema in 2020 am instraint o masina nu in mod direct eu doar am semnat contractul de vanzare cumparare ,in mod firect am mers cu acel contract la taxe si impozite sa scot fiscalul si sa inregistrez contractul acolo am afalt ca persoana cu care am contractul nu exita.Ma m dus la politie am declarat ce sa intamplat .In momentul de fata am o adeverinta de la furtuti auto care demonstreaza ca masina nu mai este la mine dar nu pot sa o scot de la taxe si impozite ei vor o hotarare judecatoreasca in acest sens .Intrebarea mea este pot scoate masina in ori ce alt fel de la fiscal nu stiu cu ajutorulu unei declarati notariale ?La ce tip de avocat ar trebui sa apelez un avocat pe drep penal sau civil si cat timp dureaza cu aporximatie obtinerea unei hotarari judectoresti in acest sens ?eu fiind obligata sa platesc 8000 de lei pe an va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat si pentru indrumari
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mairaioana , utilizator 09:31, 11 Noiembrie 2022
am instraint o masina nu in mod direct eu doar am semnat contractul de vanzare cumparare

Cum anume ati semnat documentul de vanzare cumparare daca persoana cu care aveti contractul nu exista ?
Nu aveti nevoie de hotarare judecatoreasca pentru radiere auto de pe rol fiscal
In baza documentului de la politia rutiera,solicitati la birou notarial incheierea de declaratie pe propria raspundere ca nu mai sunteti proprietarul bunului mobil,nu il mai detineti in fapt si in drept
In baza celor 2 documente solicitati la autoritatea fiscala teritoriala,radierea auto pe proprie raspundere
Daca nu aveti debite in evidente,administratia fiscala,urmeaza sa opereze radierea vehiculului
Succes !
Va multumesc mult pentru ajutor ( datelel persoanei care a cumparat auto au fost intentionat scris gresite )

ynocentta a scris:

am instraint o masina nu in mod direct eu doar am semnat contractul de vanzare cumparare

Cum anume ati semnat documentul de vanzare cumparare daca persoana cu care aveti contractul nu exista ?
Nu aveti nevoie de hotarare judecatoreasca pentru radiere auto de pe rol fiscal
In baza documentului de la politia rutiera,solicitati la birou notarial incheierea de declaratie pe propria raspundere ca nu mai sunteti proprietarul bunului mobil,nu il mai detineti in fapt si in drept
In baza celor 2 documente solicitati la autoritatea fiscala teritoriala,radierea auto pe proprie raspundere
Daca nu aveti debite in evidente,administratia fiscala,urmeaza sa opereze radierea vehiculului
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot radia masina ca mostenitor? Oana V Oana V Tatal meu a detinut o masina si dupa decesul lui, mama a instrainat-o fara acte de vanzare-cumparare. Dupa decesul mamei si dupa succesiuna bunului imobil am ... (vezi toată discuția)
Auto instrainat. nu detin nici un fel de act George0203 George0203 Buna ziua, tatal meu a instrainat o masina in anul 2003. La momentul respectiv nu a radiat masina nici de la taxe si impozite si nici de la politie. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe auto dat la dezmembrari anyared anyared Sotul meu a decedat în urma cu 6 ani.A avut o mașină pe care acum 3 ani am dus o la dezmembrări. Cum pot sa o scot de la impozit?Mulțumesc (vezi toată discuția)