avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adaugare cod CAEN la o societate infiintata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adaugare cod CAEN la o societate infiintata

Buna ziua!
Daca unul dintre asociatii unei firme este jurist (nu neaparat avocat) se poate desfasura pe aceasta firma activitate de infiintari si modificari societati comerciale? Este nevoie de anumite documente justificative necesare pentru a putea trece un cod CAEN care sa permita acest lucru? Este neaparata nevoie de codul 7411 Activitati juridice sau merge si cu un alt cod CAEN? Firma este deja infiintata dar nu are codul 7411, insa are de ex. codul 7414 Activitati de consultanta pentru management si afaceri. Cum anume se poate proceda pentru a se adauga si acest cod in lista codurilor CAEN ale firmei?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters8843 , utilizator 14:15, 6 Octombrie 2006
se poate functiona si pe 7414-consultanta de afaceri si management, dar in acest caz nu veti putea atesta dvs actele constitutive. Chiar daca, vor spune unii, ca angajandu-va ca si conj. juridic in firma dvs veti putea obtine stampila de cons. jurid., asta inseamna doar ca veti putea stampila actele sau contractele propriei societati, neputand deci atesta acte pt pers. jurid. diferite de aceasta.
Ar trebui deci sa le faceti sub semnatura privata (in limitele impuse de lege) sau sa mergeti la un notar sau la avocat, iar pt reprezentare veti avea nevoie de procura notariala.
Pt a putea da dvs data certa actelor constitutive este necesar sa aveti stampila de consilier juridic si societatea in care activati sa fie autorizata pe 7411-activitati juridice (atentie este cod unic!). In acest caz veti inregistra dvs, in registre speciale, actele constitutive, iar dovada mandatului o veti face prin "imputernicire de reprezentare juridica" (carnetul de tipizate se achizitioneaza de la CCJ) aceasta echivaland cu delegatia avocatiala. Pentru mai multe amanunte privind conditiile si procedura de autorizare puteti vizita si site-ul consilierilor juridici : www.ccj.ro
Succes!
ps. 7411 fiind cod unic, fie veti face act aditional prin care veti renunta la toate celelalte obiecte de activitate si il veti introduce pe acesta, fie va infiintati o noua societate pe acest cod. Ar putea fi de preferat a doua varianta deoarece cred ca este una dintre conditiile infiintarii unor asemenea societati ca toti membrii fondatori sa fie juristi (definitivi).
Adricris prin raspunsurile tale m-ai lamurit si pe mine la problemele pe care le-am ridicat pe acest forum.
Ce parere aveti, dupa aderarea la UE ar fi posibil ca profesia de cj, sa devina una liberala, si sa putem fi arondati la o organizatie,ccjr de exemplu, sa cotizam si sa platim procent ca avocatii, si sa obtinem tipizatele pt imputernicire de avocat de afaceri si stampila pt dare de data certa ?Asta fara a mai fi nevoiti sa infiintam societate profesionala?Astept opinii
MULTUMESC FRUMOS, ADICRIS.
Dimancea, ar fi posibil, dar depinde f mult si de pozitia pe care o vor avea colegii avocati.Momentan nu sunt prea incantati de idee.Depinde si de noi cat de uniti vom fi si cum vom specula intrarea in UE, si nu ma refer la aspectele strict politice, cat si la faptul ca legislatia va trebui armonizata cu cea europeana; ori din cate stiu eu pana acum, Belgia este singurul stat european in care exista si consilieri juridici si avocati, dar acolo exista o scoala speciala pt cons. jurid. si mai mult chiar aceasta este o specializare in dreptul afacerilor, a avocatilor. Cat despre stampile si drept de atestare, le avem si acum, si, in opinia mea cel putin, faptul ca ne putem desfasura activitatea in cadrul srl-urilor, este un mare avantaj pt noi (vezi diferentele de capital social , de impozitare la Stat, grilele de impozitare ale Barourilor, etc). Ca ne numim avocati de afaceri sau consilieri juridici, nu stiu daca are o importanta atat de mare, cred ca este vorba mai mult de orgolii, care de ce sa nu recunoastem, exista in ambele tabere. A nu se intelege ca nu sprijin modificarea legii, dar uneori ma intreb daca prin asta vom obtine mai multa experienta, mai multi clienti sau bunastare?.....si daca nu , este doar o problema de orgoliu...

Alte discuții în legătură

Infiintare de societati de catre consilierii juridici pt o societate care are prevazut in actul constitutiv codul caen 7414 poate efectua diferite acte de infiintare de societati comerciale, intrucat pt caen 7411 ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta societati comerciale la orc? Dimancea Dimancea Ca si consilier juridic, angajat sau administrator la Societate Comerciala cu cod caen 7414,pot reprezenta clienti la Registrul Comertului in baza unui ... (vezi toată discuția)