avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Furt masini firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Furt masini firma

Buna ziua, am o mare problema.
Am deschis o firma in urma cu ceva timp de transport.Eu si unchiul meu fiind asociati ( eu administrator).
Dupa aproximativ 2 ani de la deschiderea firmei, am decis sa o inchidem.
Intre timp, unchiul meu a dat 2 tir-uri fara instiintarea mea cuiva probabil in schimbul unei sume de bani .
Unchiul meu nu mai este de gasit, iar persoana care probabil i-a imprumutat banii m-a contactat sa ii dau suma inapoi, altfel nu mi va da tir-urile.
Ideea este ca eu nu am semnat nimic ca acele masini sa fie instrainate mai departe, iar din cauza acestui lucru nici nu pot inchide firma deoarece masinile sunt pe Firma desi nu le am fizic.
Politia mi-a spus ca trebuie sa apelez in instanta deoarece ei nu pot intra peste om in curte, ca nu stim sigur unde sunt masinile desi a fost chemat la politie si a spus ca unchiul meu nu i-a dat banii pentru niste "reparatii" si din cauza aceasta a pastrat masinile.
Ma puteti ajuta cu un sfat? Cum as putea recupera masinile si cum pot face macar sa scot masinile sa nu mai platesc impozit pentru niste masini pe care nu le detin fizic?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
Adrianadi1234, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"unchiul meu a dat 2 tir-uri fara instiintarea mea cuiva probabil in schimbul unei sume de bani .
Unchiul meu nu mai este de gasit, iar persoana care probabil i-a imprumutat banii m-a contactat sa ii dau suma inapoi, altfel nu mi va da tir-urile" - va rog sa ma lamuriti, unchiul dumneavoastra a vandut tirurile? bani imprumutati pentru ce, ce legatura au banii cu tirurile? sa dati banii inapoi pentru ce? alt aspect, cine este administratorul firmei?

dupa clarificarea situatiei de fapt se poate stabili o strategie.

in principiu, se formuleaza actiune in instanta impotriva persoanei care refuza restituirea tirurilor - de analizat in functie de motivul de refuz pentru restituire sau daca exista o obligatie de restituire si impotriva unchiului.

Va multumesc enorm pentru raspuns.
Unchiul meu, din spusele domnului chemat la politie, i a lasat mașinile pentru “niste reparatii” .
Stiu de acești bani împrumutați datorită telefonului de la domnul in cauza care m a sunat si mi a spus ca nu da de unchiul meu si sa ii dau banii altfel păstrează mașinile.
Eu nu am ce bani sa ii dau inapoi, nu am primit nicio suma de bani, nu am fost de acord cu asa ceva, nu am semnat nimic ca sa se poata înstrăina mașinile, mașinile nu stiu unde sunt localizate deoarece li s a scos GPs-ul de către acesta, tot ce am este ultima locatie a mașinilor.
Eu sunt administrator


Probabil domnul in cauza deja le a dezasamblat ( părerea mea) si nu stiu incotro sa ma duc. Nu pot nici sa inchid firma fara sa scot mașinile ( daca le pun pe numele meu voi plăti impozit pentru niste mașini pe care nu le mai dețin..)

Va multumesc inca odata pentru raspuns …
Exista vreo cale sa rezolv aceasta problema ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile înțeleg ca nu au fost înstrăinate Și înțeleg ca nici dumneavoastră nu cunoasteti foarte bine situația, sens in care, situatia trebuie clarificată printr o acțiune in instanța împotriva domnului care le deține și împotriva unchiului. La acest moment nu se știe dacă bunurile au fost predate pentru Reparatii sau înstrăinate, motiv pentru care sunt necesare clarificări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de impozitul pe profit; impozitul pe profit in cazul unor venituri obtinute din despagubiri iancu1 iancu1 Buna ziua Societatea comerciala la care sunt administrator detine un autoturism. Acest autoturism a fost implicat intr-un accident rutier anul trecut. Vinovat ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa-mi dea actele masinii iana_adriana iana_adriana Buna seara ..am si eu o problema...am avut o masina pe numele meu pe care am cedat-o cuiva prin procura vanzare...masina respectiva a fost preluata de la un ... (vezi toată discuția)