avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situație fără precedent. După 24 de ani mătușa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situație fără precedent. După 24 de ani mătușa mea demarează ...

Situație fără precedent.
După 24 de ani mătușa mea demarează procesul de succesiune după bunicul meu decedat în 1998 în urma unui titlu de proprietate emis în 2004 pe numele bunicului. S a efectuat plata impozitului s a luat anexa 24 și a luat legătura cu un notar.
Până acum totul bine.Din 4 copii ,2 sunt in țară în altă localitate fața de terenurile moștenite,1decedat(mama mea) 1 în spania cu probleme de sănătate nedeplasabila. Se așteaptă procură. Acum începe dilema.In urma cu 2zile mătușă a primit veste cum că bunicul ar fi înstrăinat prin contract de vânzare cumpărare în anul 1998 terenurile in baza adeverintei și a proceselor verbale ,terenuri dobândite prin legea 18/1991 ,unei societăți comerciale prin delegat.Contractul nu a fost înregistrat în nici o primărie. Acum cu intabularea delegatul susține că terenurile sunt ale lui.Mai sunt moștenitori copii bunicului? Mai are rost succesiunea?
Cel mai recent răspuns: Nelu gugulica , utilizator 22:10, 11 Noiembrie 2022
Daca intr-adevar s-a vandut, nu mai aveti ce mosteni.
Dar verificati daca s-a vandut. Delegatul (?) sa va arate contractul de vanzare-cumparare. In 1998 trebuie sa fie facut la notar, nu de mana.
Contractul este la delegat nu in prezenta societății. Da a fost întocmit în prezența unui notar de comună,dar neînregistrat în nici o primărie de reședință. Vânzarea pe baza adeverintei și al procesului verbal ar fi o vânzare virtuală și nu ar egala cu titlul de proprietate. E adevărat?E adevărat că timp de 10 ani nu se permitea vânzarea terenului dobândit prin restituire legea 18/1991?cum e posibil să nu apară nicăieri timp de 24 de ani?Se poate anula una din variante și care anume?actul de vânzare cumpărare?sau noi moștenitori legali?Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ContSters288103 ContSters288103 Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Contestatie buna seara, va rog sa ma indrumati cum sa formulez(in ... sabou sabou Contestatie Buna seara, va rog sa ma indrumati cum sa formulez(in numele tatalui meu) o contestatie pentru un teren care a fost vandut cu contract de ... (vezi toată discuția)