avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de abitatie

in contractul de vinzare cumparare se prevede:
...eu,vinzatorul,imi rezerv dreptul de abitatie pina la sfirsitul vietii in imobilul ce-l instrainez
cumparatoarea intra in stapinirea apartamentului cumparat de drept azi,data autentificarii prezentului contract,urmind ca de fapt sa intre la incetarea vinzatorului din viata...
-ce inseamna aceasta?
-cine are dreptul de a inchiria imobilul?
-e necesara acordul vinzatorului si cumparatorului pt inchiriere?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 07:41, 21 Ianuarie 2010
Nudul proprietar nu are dreptul de a folosi louinta. Titularul dreptului de abitatie poate inchiria ( partea de imobil pe care nu o foloseste) si folosi locuinta, pentru nevoile sale si ale familiei sale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna contract de vanzare-cumparare cu abitatie bernilory bernilory in cazul in care parintii doresc sa-mi faca act pe casa cu contract de abitatie ,ce ar presupune?ar putea contesta acutl in cazul in care s-ar razgandi? (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)