avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Bunica mea dorește să îmi doneze un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Bunica mea dorește să îmi doneze un apartament. ...

Bună ziua. Bunica mea dorește să îmi doneze un apartament. Având în vedere vârsta înaintată a acesteia (84ani), cum este indicat sa procedăm, pentru ca actul de donație să nu poată fi contestat pe viitor? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:19, 12 Noiembrie 2022
Dacă prin "contestat " va referiți la problema discernământului bunicii, prezentați un certificat medico-legal psihiatric, de la medicul legist, care concluzionează ca bunica este apta pentru a încheia acte juridice de dispoziție.
Dacă va referiți la inlaturarea posibilitatii moștenitorilor rezervatari (descendentii bunicii) de a solicita reductiunea donației pentru încălcarea rezervei succesorale, nu exista un astfel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, bunic ce are 75ani si sufera de boala Parkinson cu Dementa si are certificat de handicap pe ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)
Contestare donatie facuta cu acordul succesibilului rteodora rteodora Buna dimineata, Daca actul de donatie se face cu acordul partilor ( acord dat in scris in fata notarului) , ma poate fi contestat? Parintii mei vor sa imi ... (vezi toată discuția)