avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera pentru proces?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera pentru proces?

Buna ziua!
Am primit o citatie de la tribunal ca fiind parte a procesului. In ziua in care trebuie sa fiu prezent la proces, angajatorul este obligat sa-mi acorde o zi libera? Si daca da, pe baza carei legi/hotarari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:33, 21 Ianuarie 2010
CCMN Art 61 (3) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
Solicitati o zi concediu fara plata pentru rezolvarea acestei probleme personale.
in caz ca mai exista "obligatii cetatenesti " cred ca se incadreaza!
ceereti dovada de la tribunal.
Nu stiu sa mai existe acele "obligatii cetatenesti" dar a fi parte intr-un proces nu inseamna a avea obligatii cetatenesti ci obligatii personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera platita pt prezentare in instanta berceanu berceanu Pentru prezentarea in instanta de judecata a unui angajat, compania este obligata sa ii ofere zi libera platita angajatului respectiv? Daca raspunsul este da, ... (vezi toată discuția)
Invoire salariat pentru proces civil dreptul familiei aniandrei aniandrei Buna ziua, Am rugamintea sa-mi asigurati suportul pentru urmatoarea speta: un salariat are proces in vederea stabilirii pensiei alimentare pentru copii pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata biamaria biamaria Buna ziua ! De cateva saptamani fratele meu lucreaza cu contract de munca in strainatate.In tara lucra in domeniul sanitar.Acum este in concediu fara plata.Pe ... (vezi toată discuția)