Buna ziua. Ma numesc Simona, sunt căsătorită. Părinții mei au un apartament cu 3 camere. Tatăl meu a decedat in Februarie anul acesta. Eu am o sora căsătorită. Mama vrea sa îmi dea mie acest apartament prin donație dar sa o întrețin pana la sfârșitul vieții. Sora mea a spus ca va merge cu noi la notar pentru a semna ca este de acord. Acum întrebarea mea este: după ce mama decedează , sora mai are vreun drept acolo in apartament ? Se poate strica acest act făcut de noi la început? Care este procedura cea mai buna neatacabila sa spun așa..?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Donatia este un act cu titlu gratuit.
Contractul de intretinere este cu titlu oneros (prestarea intretinerii presupune avansarea unor cheltuieli).
Sunt acte diferite, cu prestatii diferite.
Mama si sora sa dea fiecare o declaratie de neacceptare a mostenirii. Dvoastra acceptand, veti avea 1/2 din apartament, iar mama tot 1/2. De aici incolo sunt mai multe variante, vi le poate explica un avocat sau un notar.
succesiune - help
MrHelper
In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament.
Eu ... (vezi toată discuția)