avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatii pentru copilul adoptat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatii pentru copilul adoptat

Sunt din Republica Moldova si am cetatanie romana cu resedinta in Bucuresti

Itrebarea este, daca noi avem copil adoptat din Moldova si el este cu cetatanie romana in acest caz noi putem primi indemnizatii pentru cresterea copilului

Cu respect Rotaru Stefan
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:49, 21 Ianuarie 2010
OUG 148/2005

Art. 5. - (1) De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului.
(2) Beneficiază de aceleaşi drepturi şi una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist, precum şi persoana care a fost numită tutore.
(3) În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (2), acordarea drepturilor prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, se face ţinându-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, după caz, s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea, s-a instituit plasamentul sau tutela
Art. 7. - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Dujami Dujami Buna ziua, am o vechime pe cartea de munca de 2 ani cu doar o zi intrerupere. Contractul de munca care il am semnat acum este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? micutzunely micutzunely as vrea sa stiu si daca o persoana ce momentan este gravida lucreaza cu carte de munca de un an si ceva in romania,cu carte de munca,care plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)