avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am facut reparatii in scara blocului in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am facut reparatii in scara blocului in urma careia ...

Buna ziua,
am facut reparatii in scara blocului in urma careia s-a consumat curent electric, avand in vedere ca este spatiu comun si factura de energie consumata pe scara blocului este platita de locatari , pot plati o cota a parte din factura de energie din incasarea chiriilor pentru energia consumata in urma reparatiilor in spatiu comun?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:18, 17 Noiembrie 2022
Nu se intelege nimic : ce calitate aveti in acel condominiu ? exista asociatie de proprietari ? despre ce chirii e vorba ? cine "am facut " reparatii ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Da ,suntem asociatie de propietari , "prin noi " se intelege asociatia, iar chiria vine din inchirierea unui spatiu.
Avand in vedere ca pentru partea comuna d eimobil/scara exista un singur contor,,cum diferentiati si apreciati consumul folosit strict pentru reparatii fata de consumul pentru iluminat,lift,etc??
Doriti sa stiti de fapt daca veniturile din chirii se pot folosi pentru acoperirea acelei cheltuieli. Eu spun ca da, pentru ca legea spune :
Secţiunea 1 Veniturile asociației de proprietari
Articolul 70
(1) Toate veniturile obținute din exploatarea proprietății comune, inclusiv veniturile din dobânzi bancare, aparțin asociației de proprietari.
(2) Veniturile prevăzute la alin. (1) alimentează numai fondul de reparații al asociației de proprietari și nu se plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum și cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, într-un raport afișat la avizierul asociației, și se evidențiază în registrul unic de venituri și cheltuieli al asociației de proprietari.
[ link extern ]

Daca ati respectat legea si veniturile meregeau in fondul de reparatii, puteti acoperi si acea cheltuiala pentru energia consumata pentru lucrari de reparatii, din fondul respectiv.

Cum ati cuantificat acea energie consumata ( probabil de niste echipamente) e problema dvs., dar nu e imposibil, fiecare echipament are o putere electrica declarata, se poate estima suficient de bine cit timp s-a lucrat cu ele. Energia consumata e P X t (puterea ori timpul exprimat in ore).

alex_alex58 a scris:

Da ,suntem asociatie de propietari , "prin noi " se intelege asociatia, iar chiria vine din inchirierea unui spatiu.

Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca ... maiadorina maiadorina multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o asociatie de proprietari care este constituita din ... marikka marikka Antena de telefonie mobila O Asociatie de Proprietari care este constituita din doua scari de bloc ,una cu 9 apartamente iar cealalta cu 6 apartamente a ... (vezi toată discuția)