avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ieri am primit o veste urata cum ca firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ieri am primit o veste urata cum ca firma la care ...

Buna ziua! Ieri am primit o veste urata cum ca firma la care lucrez de 5 ani se inchide pe data de 30 noiembrie. Paseaza toti angajatii la o alta firma care face acelasi lucru. In mare parte nu vrem sa acceptam dar nu stim ce lege ne tuteleaza . Care sunt drepturile. Art 65 am vazut ca da dreptul la salarii compensatorii. Dar daca mergem la noul loc de munca pierdem drepturile. Dar daca nu mergem ce drepturi avem . Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 18 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Mulțumesc! Într-adevar ccm nu include salarii compensatorii. Deci trebuie sa fim atenti la articolul cu care se desface contractul de munca .
acest răspuns util
Intr-adevar, daca firma se închide ar trebui sa fie închise cu art.65 C.mun.
Mulțumesc! Acum ma macina ca am semnat un document prin care dau consimtamantul de a furniza celeilalte firme datele mele in vederea demarari procesului de angajare. Este acel acord de tratament al datelor. Sper sa nu ma trezesc angajata deja la cealalta firma. Avand in vedere ca au spus ca prima data trebuie sa ne sune ca sa stabilim obligatiuni si angajamente.
Am fost informata ca acest act este doar pentru a putea fi contactata .

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, daca firma se închide ar trebui sa fie închise cu art.65 C.mun.

acest răspuns util
Nu va faceti griji în privința acelui acord semnat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Buna VALYTA VALYTA AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)
Cim csillah csillah Buna ziua. Am nevoie de ajutorul vostru in privinta CIM. In cazul in care contractul de munca se intrerupe din cauza angajatorului, ce obligatii are ... (vezi toată discuția)