avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Licititatie vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Licititatie vanzare apartament

Un birou de executor judecatoresc a anuntat vanzarea prin licitatie a unui apartament, sediu de persoana juridica cu doi asociati. Unul dintre cei doi asociati a decedat recent, urmand ca asociatul ramas in viata sa faca actele de succesiune.
Intrebare: este legala organizarea licitatiei pentru vanzare ?
Presupun ca trebuie facut mai intai actul de succesiune si , daca debitul nu este achitat, sa fie reorganizata licitatia. In concluzie, licitatia este ilegala. Este corect?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:02, 17 Noiembrie 2022
1-Prin licitatie publica ,bunul dedus executarii silite se poate adjudeca nu opereaza tranzactia vanzare cumparare
2-
este legala organizarea licitatiei pentru vanzare ?

Este hazardat sa ne pronuntam asupra legalitatii organizarii licitatiei fara analiza documentelor din dosarul de executare silita,,dar daca executorul judecatoresc a organizat licitatie ,rezulta ca un creditor in baza unei hotarari judecatoresti sau clauza contractuala a solicitat recuperarea unui debit
Partea interesata are dreptul legal sa formuleze contestatie la executare,ocazie cu care instanta de judecata se poate pronunta asupra temeiniciei si legalitatii executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparand un imobil de la un executor judecatoresc care este procedura de achizitie???si in cat timp se finalizeaza contractul de vanzare comparare??ce suma se plateste la executor ca onorariu?? Nicola2008 Nicola2008 Buna seara Ad dori sa achizitionez un imobil prin licitatie judiciara sau direct de la un executor. Care este procedura si cat timp dureaza actele de ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament mario2014 mario2014 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie In calitate de garant ipotecar pt. un credit la o banca, am fost executat silit in 2012. Am facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire mrbigrama mrbigrama Buna seara, Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii: Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am ... (vezi toată discuția)