avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora?

Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au stiut ce semneaza, deoarece nu au fost informati cu privire la aceste acte.Ei stiau ca semneaza un act de mostenire, cu clauza de intretinere, si cand colo, s-au trezit fara casa. VA rog sa ma sfatuiti, ce se paote face in acest caz. Ar putea fi atacat acest contract in instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:48, 22 Ianuarie 2010
Va multumesc!
Sincer mi-as dori sa se poata face ceva, pt ca altfel, dintr-o prostie, cei doi raman pe drumuri.
buna ziua!
cei 2 au promovat vreo actiune impotriva celor 2 de evacuare?
sincer nu cred ca au vreu act, daca il aveau vi-l fluturau pe sub nas?
ce stiti imobilul are cadastru, intabulare?
Buna ziua
Imi cer scuze ca postez aici , sincer nu stiu daca mai este cazul sa deschid un nou subiect tinand cont ca si cazul meu este unul un pic asemanator.
Am rugamintea , daca se poate sa ma ajutati cu un sfat . Problema sta in felul urmator: parintii mei au cumparat un apartament in timpul casniciei , dar din pacate acum cativa ani au divortat insa nu au facut partajul ( nu au avut bani ). Au continuat sa traiasca sub acelasi acoperis . Mama mea mai are un copil dintr-o casatorie anterioara si tatal meu la fel . Tatal meu in schimb nu a avut custodia copilului . Copilul nu a locuit cu tata , nu l-a vizitat nu au mai tinut legatura . Parintii mei in timpul casniciei au avut doi copii : pe mine si fratele meu .
Acum tatal meu este bolnav si din pacate are o boala care nu se va mai vindecat vreodata si ii pune viata in pericol . Intrebarea mea este : ce acte ar tb sa facem in ce priveste acel apartament ca fratele meu vitreg ( copilul tatalui ) sa nu beneficieze de nimic ? Repet : '' copilul ''( de 32 ani ) nu a tinut legatura cu tatal meu , insa cu totii stim ca atunci cand vine vorba de bani si am putea sa ii castigam fara sa dam ceva la schimb , am face orice .
Practic acel apartament in acest moment apartine jumatate mamei si jumatate tatalui iar partea tatalui ar tb sa se imparta la 3 , insa noi nu vrem ca cel de-al treilea sa beneficieze de ceva .
Imi cer scuze daca nu am fost foarte explicita . Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat . Am doua pareri : 1. ar tb sa fac contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si renta viagera si 2. contract de vanzare cumparare de la tata catre noi - copii lui , sau amandoi parintii sa isi vanda partile unui strain .
Va multumesc frumos
buna seara!
un contract de intretinere.
Buna seara
Nu inteleg exact ce doriti sa spuneti prin contract de intretinere , imi puteti da cateva detalii va rog ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ghita2017 ghita2017 buna ziua! am si eu o intrebare,parinti mei parintii mei au lasat mostenire o casa ficei mele cu act de vanzare cumparare si scrie ca \"acum la autentificarea ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare adriana07 adriana07 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Intre parinti si copii a fost facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca ... (vezi toată discuția)
Act necesar pentru a lasa un apartament doar unuia din cei 2 copii romaryo37 romaryo37 Buna ziua, situatia este urmatoarea: Parintii,ambii in viata au doi copii,respectiv doua fete....ei vor sa lase apartamentul proprietate personala doar unei ... (vezi toată discuția)