avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita posibil abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita posibil abuziva

Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire si as dori daca se poate un raspuns. Ieri, 16.11.2022, am primit de la un executor judecatoresc o somatie de plata pentru o suma stabilita in urma unui proces in 2019. Nu am stiut de acest proces si nu nu avem hotararea judecatoresca , am lucrat cu acea firma dar nu avem datorie acea suma in totalitatea ei.Partea cea mai frumoasa este ca dna executor a trimis direct infiintarea popririi catre tert poprit catre doi clienti ai societatii. Unul era de anul trecut si celalalt este client nou din semestrul 3./2022. Incuviintarea executarii a obtinut-o de la judecatorie pe data de 15.11.2022(acum 2 zile). Banuiesc ca nu a avut inca timpul fizic de a cere relatii la banci. Am luat deja legatura cu un avocat dar intrebarea mea este: CUM A AVUT ACCES IN BAZA DE DATE ANAF A DECLARATIEI 394 DEPUSA PENTRU TRIM 3 ? Este legal accesul la informatiile din aceasta baza de date? Aceasta declaratie a fost depusa in octombrie pentru trim. 3.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
silvimina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:51, 17 Noiembrie 2022
Apelati urgent la avocat.
Trebuie verificat dosarul cu procesul de care nu ați știut și eventual o contestație la executare și suspendare, după ce se declară apel.
Știe avocatul dacă ați vorbit deja sau l-ati angajat.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul.judecatoresc are acces la toate bazele privind venituri realizate ,conturi bancare ,bunuri mobile și imobile ,nu aceasta e apărarea pe care tb sa o faceti ci eventual.altele prin av ...
Am luat deja legatura cu un avocat


Foarte bine că ați apelat la un avocat. Vă lamuriți ce e de făcut, dacă mai e ceva de făcut.

CUM A AVUT ACCES IN BAZA DE DATE ANAF A DECLARATIEI 394 DEPUSA PENTRU TRIM 3 ? Este legal accesul la informatiile din aceasta baza de date? Aceasta declaratie a fost depusa in octombrie pentru trim. 3.


Executorul judecătoresc are dreptul de a accesa baze de date și de a solicita concursul statului și a terților pentru aducerea la îndeplinire o obligației pentru care executarea silită a fost încuviințată.Verificați art. 658 - art. 660 Cod procedură civilă.


silvimina a scris:

[quot
CUM A AVUT ACCES IN BAZA DE DATE ANAF A DECLARATIEI 394 DEPUSA PENTRU TRIM 3 ?


Autoritatea ANAF are competenta sa verifice automat documentele persoanelor juridice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert poprit mamalui Stefan mamalui Stefan Am primit la firma o scrisoare de la un BEJ,prin care nu inteleg ce avem de facut in continuare.spune asa(referitor la un credit angajat de un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am înființat o firmă în noiembrie 2021 , dar ... christinam97 christinam97 Bună ziua! Am înființat o firmă în noiembrie 2021 , dar apoi nu am pus nimic pe firmă , nu am avut contabil și nu am depus declarațiile la ANAF , pe ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)