avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariu soti bun comun ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariu soti bun comun ???

Salutare, caz practic, cuplu de tineri casatoriti doresc sa achizitioneze un apartament, barbatul are un salariu mai mare decat femeia, amandoi contribuie cu bani pentru a il achizitiona. Peste cativa ani se strica treburile si intervine divortul, cum se realizeaza impartirea, procentual in functie de cat a contribuit fiecare sau 50-50? La final de zi sunt interesat daca in cadrul unei casnicii salariul este bun comun prin lege, ceea ce mi s-ar parea aberant, prin vointa sa fie bun comun suna altfel.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 16:18, 22 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viata bate filmul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anumite lucruri nu țin de vremuri stimate domn. De exemplu, când vine copilul el tot trebuie hrănit din 4 în 4 ore, zi și noapte, indiferent dacă era în paleoliticul superior sau în coloniile spațiale în care vor trăi unii din strănepoții noștri.

Iar o altă chestie care nu ține de vremuri, ci e etern omenească, e că nu se poate și cu dânsa într-nsa și cu sufletul în rai.

Așadar, ca să conchidem, deoarece dumneata doar te informezi în eventualitatea teoretică că te vei însura, spune-i de la început alesei că dorești contract matrimonial și regimul separației de bunuri. Cinstit, direct, nu încerca să și simulezi marea nuntă romantică, în care aspectul material e ultimul la care se gândesc îndrăgostiții, dar în același timp să cauți subterfugii juridice ca să-ți ții banii la "adăpost" de soție.

ionutmcinjau a scris:

Spre surprinderea ta nu exista o casnicie inca, dar semnele spun ca fiecare contribuie egal, la curatenie prin casa, spalat de haine, gatit, etc. Iti imaginezi ca mai suntem pe vremea lu bunica, cand femeia sta la oala in gospodarie si barbatul pe camp la munca? Traim niste vremuri in care femeile sunt la egalitate cu barbatii, au ajuns si prin functii de conducere in companii, au expirat preconceptiile cu care vii tu la mine acum. Voiam doar sa ma documentez in privinta eventualelor scenarii pe care le poate intampina un om in viata deoarece e mai bine sa fii informat decat sa mergi ca un cal inainte fara sa vezi stanga/dreapta.

Spre deosebire de altii nu ma arunc din prima sa pun totul la comun, repet suntem in 2022, azi cunosti o persoana, te casatoresti cu ea si peste 3 ani o prinzi cu altu la tine in casa, viata nu e asa dupa cum o relatezi tu aici din perspectiva toate-s roz. Din punctul meu de vedere nu e nimic rau in a pune veniturile la comun cu sotia dar dupa o perioada considerabila de timp cand te simti linistit sa faci asta. Cunosc caz concret casnicie de 8 ani cu copil, femeia era tinuta in puf de barbat, nu muncea, si din prisma acestui fapt a furat 40.000 euro din casa si s-a facut nevazuta, urmand ca dupa aceea sa se initieze divortul. De bagatori de seama e plin peste tot, care stiu doar teoria si stiu ca viata are doar o singura culoare. Va flexati atat cand isi pune omu semne de intrebare de zici ca am dat cu parul.

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum.cine vorbește din teorie, dumneata care nu ești însurat, și ai văzut o întâmplare de viață a altcuiva, sau eu, care sunt în actuala relație de 6 ani, căsătorit de 5 ani și cu copil de 4 ani și care, la cei 48 de ani pe care îi voi împlini foarte curând, am fost și-n alte relații, inclusiv cu planuri de căsătorie într-una dintre ele, vreo 5 ani, și am trăit destule, bașca că am văzut și la alții, începând cu părinții mei care au divorțat când aveam eu 9 ani?

Apropo, problema amicului tău părăsit și devalizat de bani pariez că e alta decât că așa sunt vremurile. Ori (1) omul nu a știut să aleagă, și a luat de nevastă amanta întreținută, deci ce putea să se aștepte de la o femeie cu moravuri mai... eterice, fie (2) ți-a spus numai partea care-i convenea, uitând să-ți descrie cum și-a umilit timp de 8 ani nevasta, pentru că el era banca casei (și da, o "ținea în puf", în sensul că nu-i lipsea nimic material, dar avea grijă să îi scoată asta pe nas, să ia el singur toate deciziile căci, nu-i așa, banii erau ai lui, și în final să o trateze ca pe jucăria lui, căci, nu-i așa, fără el și banii lui ea era nimeni în drum).

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, am recitit toate postarile si trag concluzia, sub rezerva de a putea gresi, ca domniei voastre ii va fi mai bine in concubinaj (comuniune de bunuri) in care fiecare e "cu a ma-sii". Daca apare un copil il puteti recunoaste sau nu. Dumneavoastra ati ajuns ca din pricina lupilor sa nu mai crestem oi. Numai ca trebuie ca la fel sa vrea si partenera, ceea ce ma cam indoiesc. Casnicia are si alte parti mult mai frumoase decat gandul la echitatea aportului financiar, ce poate genera psihoza. Si va scrie un om obisnuit, dar cu ceva experienta in urma. Astfel am 21 ani in ACTUALA casnicie, eu cu o fetita din precedenta si ea cu 2 baieti din precedenta. Sotia a avut venituri mult mai mici decat mine, si actualmente pensie sub 1/2 din pensia mea contributiva nu speciala. Dar sotia mi-a oferit tot ceea ce aveam nevoie pentru a duce o viata implinita, zic eu normala. Sunt perfect constient de ceea ce ipotetic ar insemna un divort - partaj, sau o succesiune dupa mine. Si nu-mi pare rau, mi-a fost si imi este foarte bine, iar inafara de laptele matern nimic nu e gratis. Toti plecam de pe lumea asta la fel cum am venit. Uitati-va la omul de care vreti sa va legati destinele, nu la portofelul lui si ganditi pozitiv. Succes!
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
ibn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ... Lucialucretia Lucialucretia Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am ... (vezi toată discuția)
Partaj - dividende penna penna Un prieten a fost casatorit timp de 4 ani cu o persoana de conditie f modesta, o slujba cu salariu minim, fara studii superioare, dintr-o familie sub mediocra. ... (vezi toată discuția)
Apartament achiziționat prin programul prima casă înainte de căsătorie. care ar putea fi pretențiile viitorului soț în caz de divorț? Liubova Liubova Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ... (vezi toată discuția)