avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociație de părinți
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociație de părinți

Bună ziua! Am și eu o întrebare dacă puteți să mă ajutați. Cum trebuie sa procedez daca am înființat o asociație de părinți pentru a putea face un contract cu o firma de transport să ne ducă copiii la școală într o altă localitate? Cum trebuie să strângem banii pentru a fi corect dpdv legal? Putem stabili o sumă care sa reprezinte cotizația lunara a fiecărui părinte, egală cu suma necesară pentru transportul copilului și apoi să viram lunar această suma firmei de transport conform unui contract? Se consideră activitate economică? Trebuie să plătim vreun impozit?
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:11, 18 Decembrie 2022
Mulțumesc! Deci nu merge...Daca am strânge banii și am plati cash firmei de transport pentru fiecare copil in parte și ei să ne dea cate un abonament pentru fiecare? Să nu râdeți de mine, nu mă pricep, am o meserie care nu are nicio legătură cu treabă asta, dar vreau să învăț cum e bine sa facem .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Daca am strânge banii și am plati cash firmei de transport pentru fiecare copil in parte și ei să ne dea cate un abonament pentru fiecare?

Cu abonamente nominale da, copiii pot primi banii de navetă de la liceu.

Să nu râdeți de mine,

Întrebările dvs. nu sunt motive de râs, ci de felicitări :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa aveti grija si ce scrie in statutul asociatie la scop si obiective si ce scrieti in deciziile organelor de conducere si administrare, sa nu rezulte ca scopul infiintarii ei este exclusiv sau in principal asigurarea unor conditii materiale ex. transportul copiilor, pentru ca atunci apar semne de intrebare cu privire la insasi legalitatea asociatie, care prin definitie poate fi constituita in intersul personal dar NEPATRIMONIAL al membrilor ( elevii / copiii fiind persoane in intretinerea parintilor, e si interesul patrimonial al parintilor transportul copiilor la si de la scoala) ! Riguros juridic, "nepatrimonial" se refera la scop si mai precis la intentia de a obtine profit / castig, nu e antonimul lui "moral", insa au fost multe cazuri in care autoritati administrative si instante au interpretat termenul "neparimonial" intr-un mod extensiv si deci e mai sigur ca formularile sa fie de tip "sprijinirea accesului elevilor la scoala" si procurarea de mijloace financiare pentru plata transport sau asigurare in natura a transportului sa fie doar unul dintre mijloacele prin care se urmareste acel obiectiv, nu sa fie declarat in sine ca obiectiv al asociatiei sau al acelui demers...
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
radumititean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont naveta elevi mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Sunt elev navetist in clasa a X-a,si de 2 ani de cand merg la liceu nu ni se deconteaza naveta. Cei de la scoala vor abonamente si nu se pot deconta ... (vezi toată discuția)
Abonament scolar handsu handsu Daca un copil de la tara face naveta la oras fiind elev , la scoaterea abonamentului pentru naveta trebuie sa plateasca pretul intreg sau la prezentarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt mama unui elev de liceu,care din septembrie plătesc ... Claudiavlad88 Claudiavlad88 Bună ziua.Sunt mama unui elev de liceu,care din septembrie plătesc suma întreaga pentru transport,am toate facturile ,iar școala dă din umeri când ... (vezi toată discuția)