avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool in sange
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool in sange

Buna ziua. Am o foarte mare nelamurire cu privire la posibilitatea unui continut de alcool in sange, asupra caruia nu mai am nici o posibilitate de verificare avand in vedere ca persoana in cauza a decedat. Mai exact, persoana a fost accidentata pe trecerea de pietoni si a decedat o zi mai tarziu la spital. Avea 79 ani si cca. 58 kg. greutate. I-a iesit o valoare enorma de alcool in sange - 3,4 g/1000 ml. sange - adica coma alcoolica. Toti martorii accidentului sustin ca mergea normal, fara sa se clatine, nu mirosea, o martora chiar a stat jos langa el pana a venit ambulanta si a vorbit cu el intrebandu-l ce il doare si nu a simtit miros. Va rog sa-mi spuneti cum e posibil asa ceva - la varsta asta, la greutatea asta si avand in vedere ca nu era un consumator notoriu. De asemenea, pe o fisa din dosar intocmita atunci - nu stiu de ce organe: politie sau ambulanta? - la descrierea starii victimei exista si 2 rubrici: "era/nu era in stare de ebrietate" respectiv "parea/nu parea in stare de ebrietate", si este subliniat NU ERA IN STARE DE EBRIETATE, deci nici macar "nu parea", ci NU ERA. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac - pot contesta asta si cum - pot cere ceva fise medicale la spital pt. perioada de 1 zi cat a fost la reanimare - ar reiesi ceva din asta? Sunt extrem de revoltata. Chiar se pot face asemenea matrapazlacuri in tara asta? - ganditi-va cum putea fi el in starea asta - nu sa treaca strada normal dupa spusele martorilor ci eventual tarandu-se pe jos, la 79 ani si 58 kg - ma repet!...Il poate ajuta asta pe faptuitor? Pentru ca e clar facuta in favoarea lui...Noi nu am primit nici macar o vorba buna din partea invinuitului - darmite despagubirile materiale, ce sa mai vorbim de cele morale...Nimic. Il poate asta scoate de sub urmarire penala, putem sa ne luam adio si de la "banalele" despagubiri vizand cheltuielile de inmormantare etc. sau de la cele morale? Sunt disperata! Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 16:44, 21 Ianuarie 2010
Persoana decedata va este ruda? Altfel, la ceea ce ati postat, puteti face o plangere impotriva actelor procurorului! O etapa la acest demers...
Alcoolemia este intr-adevar mare si argumentele sunt pluazibile.
Cum as privi eu situatia: neacordarea de prioritate la trecere de pietoni nu are nicio legatura cu starea pietonului. Codul Rutier nu prevede sanctiuni pentru pietonii aflati in stare de ebrietate ci doar pentru conducatorii auto! Prin urmare nu vad de ce ar putea afecta acest detaliu evolutia procesului sau eventuala pedeapsa a vinovatului.
Daca spitalul va refuza acea fisa vorbiti cu avocatul dvs. sa o ceara in instanta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost depistat conducand autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice alynush071 alynush071 am fost depistat cu valoarea de 0,66 la etilotest si mi-a iesit 2,10 valoarea la probele de sange la iml .va rog, o parere profesionista,cum e posibil asa ceva ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi bune :(( Boia Luminita Boia Luminita nu am reusit sa gasesc un avocat care sa ma poata ajuta cu niste sfaturi. Acum cateva saptamani am avut un accident de masina in urma caruia o persoana a ... (vezi toată discuția)