avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Pe data de 17 noiembrie am fost anuntati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Pe data de 17 noiembrie am fost anuntati verbal ca ...

Buna seara! Pe data de 17 noiembrie am fost anuntati verbal ca firma la care lucram nu mai are obiectul activitatii de pe data de 30 noiembrie si acest obiect il preia alta firma. Subtem constransi sa plecam catre cealalta firma cu incheiere contract pe dat 30 noiembrie cu art 55 lit b si sa incepem un nou. contract nedeterminat cu 3 luni per proba.
O parte din angajati au acceptat sa treaca la cealalta firma . O parte nu printre care si eu. Acum suntem constrânși sa ne dam demisia fara a beneficia de șomaj. Sustin sus si tare ca ei ne-au oferit loc de munca alternativ pe care noi l-am refuzat . Dupa 6 ani de munca in aceiasi firma.
Avem noi ca si angajati drepturi ? Putem sa aplicam o lege care sa ne tuteleze?
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: cori80 , utilizator 10:54, 27 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveți ce face. Acceptați să va duceți la cealaltă firmă. Chestiunea cu șomajul, vă rog să rețineți că atunci când rămâneți fără serviciu, puteți beneficia de șomaj.
Mulțumesc pentru răspuns!
Deci in principiu sunt obligata sa accept cealalta firma altfel firma ma concediaza fara drept la somaj?
Eu nu mai vreau nimic de la firma asta doar sa imi inchida contractul cu un art care imi da dreptul la somaj.
Eu am depus cv-uri in alta parte in speranta ca imi gasesc eu ceva timpul foarte scurt deoarece au anuntat tarziu de aceea ma gandeam ca daca nu accept pana gasesc ceva pe placul meu pentru a avea continuitate sa beneficiez de somaj.
Deci nu am cum sa le spun ca din punct de vedere legal trebuie sa beneficiez de somaj? Si sunt fortata sa semnez desfacerea contractului cu art 55 lit b si nu cu un art care da dreptul la somaj ?

Dorin Voicilas a scris:

Nu prea aveți ce face. Acceptați să va duceți la cealaltă firmă. Chestiunea cu șomajul, vă rog să rețineți că atunci când rămâneți fără serviciu, puteți beneficia de șomaj.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți obligata sa acceptați incetarea c.i.m. cu art 55 lit.b.C.mun.

Mulțumesc! Atat voiam sa stiu!]

Cornel Vasile a scris:

Nu sunteți obligata sa acceptați incetarea c.i.m. cu art 55 lit.b.C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract incheiat cu art55 lit b deea_andreea deea_andreea vreau sa va intreb ceva...firma la care lucrez ne-a anuntat ca se va inchide...ne-a propus un program pe urma caruia sa primi niste salarii ... (vezi toată discuția)
Prin acordul partilor poti beneficia de somaj? condemi condemi Buna seara, Poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare?\\\"de ce o pers care pleaca dint-o firma prin acordul partilor nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediere si somaj ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am un salariat care doreste sa isi inchida contractul de munca la societatea noastra si apoi sa intre in somaj. Problema este ca din cate am ... (vezi toată discuția)