avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prizonier de razboi Rusia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prizonier de razboi Rusia

Buna seara,
Respectuos,va rog sa-mi comunicati,perioada de prizonierat a tatalui meu1942-1944,in ce articol de lege se incadreaza,se primeste indemnizatie si pentru perioada mai sus mentionata,sau,numai dupa data de 23 aug 1944.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
mariahagioglu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia Nina , utilizator 13:53, 7 Decembrie 2022
Nimeni,nu-mi poate da un raspuns pertinent si la obiect?
Bunicul meu a fost prizonier de război ,a avut 7 copii ,toți 7copii primesc indemnizații ,au făcut actele a durat ceva mai mult aproape 1 an dar a fost și în perioada pandemiei ,a primit răspuns că i sa aprobat apoi după o lună încă o scrisoare cu suma ce va primi și după a primit banii din urmă,una dintre surori sa născut în perioada când a fost prins și de aceea ia primește din familie cel mai mult,nu știu dacă va ajuta răspunsul
Multumesc pentru raspuns,ma interesa perioada 42-44,cand deja era prizonier.Pentru perioada 23 aug 1944-iulie 1948,cand a fost repatriat,primesc indemnizatie.
Nu știu ce să vă spun ,noua ne_au spus că poate primi indemnizație după tatăl ptr că a fost veteran de război ,nu cred că dvs primiti indemnizație doar ptr perioada când el era repatriat,poate vi sa calculat ptr perioada când era repatriat ,cum am spus o sora de.a tatălui sa născut când tatăl ei a fost luat prizonier și din cauza asta primește bani mai multi deoarece ea ar fi suferit mai mult că a crescut fara tata,sa va dau ex ea primește în jur la 1900 de lei ,tata și restu in jur la 1000 de lei,și o problema ce mai avem cu asta ar fi că tata depășite cu pensie lui și banii aceștia are 2040 lei total dar de când ia indemnizație,pensia lui nu se ridică cu nimic nici ajutorul acela ce sa dat anul acesta aia 2200 sau cum au dat ,nu știu sigur a fost și la casa de pensie și iau zis că nu au ce face că ăștia sunt banii ce primește și pensia nu îi poate fi mărită că depășește,dar cum ați zis și dvs asta ii indemnizație ii un fel de ajutor nu ar trebui să aibă legătură cu pensia lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru prizonierii de razboi cel_duma cel_duma Tatal soacrei mele a fost prizonier de razboi in URSS in perioada 23 aug. 1944 - 17 aug. 1948. Dupa citirea raspunsurilor d-voastra am facut o actiune ... (vezi toată discuția)
Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani ... Grecu ion Grecu ion Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani de război,pot beneficia de indemnizație conf.legii nr.130/2020? (vezi toată discuția)
Bună ziua, tatăl meu a fost prizonier de război de către ... Martin Ioan Martin Ioan Bună ziua, Tatăl meu a fost prizonier de război de către partea sivietica în perioada 1944-1946,la decizia care am primit-o ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)