avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, a-si avea nevoie de un sfat ! Mama are un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, a-si avea nevoie de un sfat ! Mama are un apartament ...

Bună ziua, a-si avea nevoie de un sfat ! Mama are un apartament ! Noi suntem doi frați! Eu am doi copii . Fratele meu are probleme din cauza căruia mama nu mai are încredere în el și alte cele. Mama vrea sa dea apartamentul copilul meu cel mare ( 17 ani momentul de fata). Ce fel de contract ar trebui sa facă, ca să nu poată fi atacat de fratele meu pe viitor ? Donație ? Întreținere? ...mulțumesc! Orice s-ar face se poate chiar dacă copilul are 17 ani sau dar când împlinește 18 ?
Cel mai recent răspuns: Tirlea.Laura.laura , utilizator 19:57, 27 Noiembrie 2022
Nu exista act care sa nu poată fi atacat.
Cum prestează întreținerea un tânăr de 17-18 ani, care nu are nicio sursa de venit?
Poate ca lucrează! Dar în esență daca se face donație se poate pana la 18 ani ?

raluk0207 a scris:

Nu exista act care sa nu poată fi atacat.
Cum prestează întreținerea un tânăr de 17-18 ani, care nu are nicio sursa de venit?

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
Tirlea.Laura.laura, utilizator
Se poate doar cu încuviințarea instantei de tutela.
De asemenea, fratele dvs este moștenitor rezervatar și după decesul mamei poate solicita reductiunea donației.
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Se poate doar cu încuviințarea instantei de tutela.
De asemenea, fratele dvs este moștenitor rezervatar și după decesul mamei poate solicita reductiunea donației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - cadastru ? gigelas gigelas Buna dimineata, La intocmirea unui testament pentru un apartament ce se lasa unuia dintre cei doi copii ai autorului,este nevoie de cadastru - intabulare ... (vezi toată discuția)
Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)