am un apartament cu 2 camere ipotecat la bancpost si as vrea sa stiu daca este posibil sa-l vand pe o suma modica, iar persoana ce il cumpara sa plateasca in continuare ratele.cum se procedeaza in acest caz?este posibila aceasta operatie?
in conditiile economice actuale nu m-ar avantaja vanzarea imobilului pt ca suma ce as obtine-o nu ar acoperi ipoteca la banca, de aceea ideal ar fi sa gasesc o persoana dispusa sa preia creditul, insa nu stiu daca asa ceva este posibil
pentru orice modificare in situatia imibilului trebuie acordul bancii, presupun ca cel care ar lua asa ap. ar trebui sa depuna toate dovezile pe care le-ati depus si dvs la ipotecare, venituri etc sa dovedesca ca pot plati ratele...oricum de la banca trebuie inceput
Trebuie sa obtineti acordul bancii si sa gasiti un nou debitor. Teoretic se poate, practic e mai dificil de realizat.
Dpdv juridic, trebuie realizata o novatie prin schimbarea debitorului, astfel ca noul debitor sa preia contractul dvs. de credit.
Totusi, daca valoarea ipotecii care greveaza bunul este mai mare decat valoarea de piata a imobilului, cum ati putea convinge pe cineva sa preia datoria?:stunned: