avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... este posibila preluare ipotecii unui apartament?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

este posibila preluare ipotecii unui apartament?

am un apartament cu 2 camere ipotecat la bancpost si as vrea sa stiu daca este posibil sa-l vand pe o suma modica, iar persoana ce il cumpara sa plateasca in continuare ratele.cum se procedeaza in acest caz?este posibila aceasta operatie?
in conditiile economice actuale nu m-ar avantaja vanzarea imobilului pt ca suma ce as obtine-o nu ar acoperi ipoteca la banca, de aceea ideal ar fi sa gasesc o persoana dispusa sa preia creditul, insa nu stiu daca asa ceva este posibil
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:13, 21 Ianuarie 2010
pentru orice modificare in situatia imibilului trebuie acordul bancii, presupun ca cel care ar lua asa ap. ar trebui sa depuna toate dovezile pe care le-ati depus si dvs la ipotecare, venituri etc sa dovedesca ca pot plati ratele...oricum de la banca trebuie inceput
Trebuie sa obtineti acordul bancii si sa gasiti un nou debitor. Teoretic se poate, practic e mai dificil de realizat.
Dpdv juridic, trebuie realizata o novatie prin schimbarea debitorului, astfel ca noul debitor sa preia contractul dvs. de credit.
Totusi, daca valoarea ipotecii care greveaza bunul este mai mare decat valoarea de piata a imobilului, cum ati putea convinge pe cineva sa preia datoria?:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma asigur ca fiul meu va avea o casa a lui? ContSters67900 ContSters67900 In urma divortului am ramas cu un apartament de 3 camere ipotecat pentru suma de 41.000 CHF adica cam jumatate din valoarea lui de piata. In acest apartament ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea transferului unui credit ipotecar la vanzarea apartamentului? dab_2010 dab_2010 Apartamentul pus in vanzare are ipoteca (in favoarea bancii). Avand in vedere ca valoarea ramasa a creditului este inca mare, care ar fi posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)