avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 1. In ce conditii sotia poate folosi autoturismul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

1. In ce conditii sotia poate folosi autoturismul, dupa ce sotul ...

1. In ce conditii sotia poate folosi autoturismul, dupa ce sotul a decedat. Mentionez ca sotia se afla in proces de partaj cu copiii exclusivi ai defunctului.
2. Este posibila acordarea de catre sotie a unei procuri pentru conducerea autoturismului catre o a terta persoana?
Cel mai recent răspuns: menasel02 , utilizator 09:44, 2 Decembrie 2022
1. Poate folosi autoturismul în calitate de moștenitor sezinar.
2. Nu poate, pentru ca legal, nu este proprietarul exclusiv al mașinii.
Și nu se face procura pentru condus mașina, ci contract de comodat.
Numaio dupa parcurgerea procedurii dezbaterii partajului succesoral ,partile vor conveni cui urmeaza sa revina bunul mobil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Procura speciala birikino birikino folosesc o masina inscrisa pe tatal meu care mi a facut o procura ce imi da si drept de vinzare.Cit timp mai pot folosi masina dupa moartea acestuia,si ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire dana canaziru dana canaziru in cazul in care o pers a decedat si i-au rsmas 5 proprietatii si o masina cum se procedeaza ? mama traieste si mai are 3 fratii.A decedat in Italia acum 7 ... (vezi toată discuția)