avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Am achiziționat un apartament într-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Am achiziționat un apartament într-un alt oraș ...

Bună ziua,
Am achiziționat un apartament într-un alt oraș decât cel de domiciliu, în care efectiv nu locuiesc.Asociatia de Proprietari este in curs de înființare,acolo fiind un ansamblu rezidential nou.Cum pot face să nu fiu nevoită să plătesc gunoiul,curățenia etc., fiindcă efectiv nu locuiesc,apartamentul este închis,n-am mai trecut de vre-o trei luni pe acolo,multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:49, 2 Decembrie 2022
Faceti o solicitare in scris catre asociatie si solicitati scutirea de la plata cheltuielilor intrucat imobilul va fi nelocuit .
Puteti fi scutita doar de la plata anumitor cheltuieli.

Art.82 alin (5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Calitatea de proprietar de bun imobil implica drepturi si obligatii-indiferent daca locuiti sau nu efectiv in respectivul imobil
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii au obligatia legala sa achite lunar cote intretinere respectiv parti comune si individuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, care sunt conditiile de scoatere de la întreținere ... Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Bună seara, Care sunt conditiile de scoatere de la întreținere a unui locatar? (vezi toată discuția)
Neclaritati la interpretarea pct (5) art 82 l196/2018 (scutirea de la plata a persoanelor care lipsesc mai mult de 15 zile) CipM CipM Pct (5) al art 82 din L196/2018 in forma din lege zice asa: [i]Articolul 82 (5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în ... (vezi toată discuția)
Scutire plata cheltuieli de intretinere la bloc BogdanP BogdanP Buna ziua. Intrebarea mea este in legatura cu situatia de urgenta actuala. Parintii mei sunt cu mine in Germania, si practic in apartamentul din Romania nu ... (vezi toată discuția)