avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii INDEMNIZATII MEMBRII BIROU EXECUTIV SINDICAT AL ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

INDEMNIZATII MEMBRII BIROU EXECUTIV SINDICAT AL SALARIATILOR

Va rog sa ma ajutati.
Doresc sa stiu ce se retine in cazul indemnizatiilor unor membrii ai biroului executiv care eu i-am evidentiat ca si colaboratori .eu am retinut cas,sanatate,impozit si fd.risc .
Doresc sa stiu da ca am procedat corect .precizez ei sunt angajati in alta u nitate.
Mai am o problema .
La finante declaratile se depun semestrial deoarece sindicatele intra la persoane juridice fara scop lucrativ si eu am acordat aceste indemnizatii tot semestrial , iar la casa de pensii si de sanatate mi se cere sa depun lunar care e explicatia .
Ce nu stiu eu sa le explic acestor domni, sau eu gresesc si ar trebui sa le acord lunar si sa ma tot plimb la ei pentru 2 lei pentru ca sumele lunare sunt foarte mici.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:44, 23 Ianuarie 2010
Va rog sa nu mai scrieti cu litere mari intrucat este greu de citit.

Toate declaratiile privind contributiile salariale se depun lunar pana la data de 25 a lunii curente pentru luna anterioara.

Indemnizatiile descrise de dvs. se acorda in urma incheierii unei conventii civile de prestari servicii. Pe stat se retine numai 10% impozit (sau 16% daca exista o intelegere in acest sens). Acest impozit se declara la Administratia Financiara, asa cum ati spus, semestrial.

Toate celelalte contributii nu se retin in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu o firma externa - cum pot face sa evit pfa? sabrina_ionescu sabrina_ionescu Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un sfat referitor la cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa incep o colaborare cu o ... (vezi toată discuția)
Conventii civile pentru persoanele din conducerea sindicatului melinda_orosz melinda_orosz Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)