avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand procurorul insista sa fii acuzat fara probe.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand procurorul insista sa fii acuzat fara probe.

Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea situatie. Simt ca ceva rau mi se va intampla si nu vreau sa ajung efectiv sa innebubesc sau sa imi pun capat zilelor, insa mi-e teama ca pot fi din nou acuzat fara probe,intr-o cauza penala.

Mai pe scurt,cam orice roman de rand va rade daca va vedea ca un procuror il acuza fara probe pentru ca va crede ca il face de ras in fata judecatorului, apoi il va trage el la raspundere penala pe "abuzator". Problema este ca ,unii procuroruri smecheri din fire, cand va ajunge in fata judecatorului va afirma ca ai fost acuzat pe "faza unor probe temeinice" , el in realitate neavand nimic la dosar. Il vei intreba "care probe, nu e nimic la dosar care sa afirma asta" el/ea va zice "sunt! uitati-va in dosar!" tu ii zici "ca nu sunt, si sa ti le prezinte" , ei bine in acest moment el , se va reprezi si iti va zice "sa iti angajezi avocat,ca el reprezinta atacul si nu apararea" si iti va zice el nu e platit sa te apare, etc . Asa ceva mi s-a intamplat.

Nu stiu daca l-as inregistrat ar fi avut un efect sau nu in mass media. Exista vreo strategie sa ma apar de un astfel de "destept". Am patit-o in urma cu multi ani, si simt ca pot pati ceva care sa imi traga o ancheta fix in faxa aceluiasi procuror.

Practic comit abuz de putere. Si sa nu imi spuneti ca nu e asa. Sa nu imi spuneti ca daca primesc o banala amenda de circulatie ilegala, gen ca am franat si claxonat sa nu lovesc un cal, desi era un pericol iminent,nu va veni o desteapta de jurist sa zica in fata judecatorului ca amenda e corecta, data in spiritul si interesul legii pentru a preveni alte fapte anti sociale.

Inafara de-a turba de disperare, ce se poate ce? Sa anagajezi avocat in astfel de cazuri e cam inutil , mi-a zis si mie in fata unul, dupa ce l-am platit ca el nu se baga si nici sa nu mai zic vreodata in fata judecatorului ca sunt acuzat fara probe, desi am fost.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:03, 4 Decembrie 2022
Sa știți ca sunt avocati care stârnesc atata temere la parchete incat și dacă au probe procurorii ezită.
Fără flagrant delict ezită...

Dreptul și apărările se pot face la un asemenea mod încât sa se răstoarne rezultatul în mod surprinzător la un proces.

Din 1990 sfatul meu a fost ca cei nevinovați sa își angajeze avocat căci poate fi condamnat și un nevinovat.
Era la fel și în regimul comunist.

O foarte mare problemă exista și în provincie în zilele noaste. Orice nevinovat poate fi condamnat cu ușurință și fără regrete din partea judecătorului...
Cazul dvs. fiind în provincie este lesne de înțeles.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Cum te aperi cand procurorul se face ca nu intelege ce vrei ? pazker pazker Am o mica problema cu niste procurori de la un Parchet din provincie. Nu doresc sa precizez numele orasului, scopul meu nu este sa fac galagie si scandal. ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe nedrept cuziamusia cuziamusia Cum se poate rezolva urmatoarea situatie; cineva a fost acuzat ca a comis o infractiune. Acuzatul intodeauna s-a declarat nevinovat. Politistul care a facut ... (vezi toată discuția)