avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto cota 1/2 de catre minor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto cota 1/2 de catre minor ?

Buna ziua !
Am o problema nu stiu cum sa ii dau de cap , impreuna cu copilul meu minor 15 ani detinem o masina propietate in valoare de 8000 euro .
Masina are deja cativa ani buni si ma intereseaza so vand cum pot face pentru a vinde masina ? Pot face actele de vanzare la un birou de vanzari auto ? Sau direct completare contrctului de vanzare care il gasim pe net si sa pot elibere si fiscal la masina sa ma scad cu ia de la impozit ?

Mentionez ca copilul minor nu este trecut pe carte si talonul masinei din cauza ca masina este cota parte mostenire de 1/2 dupa decesul sotului !

A fost inregistrat la primarie doar certificatul de mostenitor unde este trecut si masina pe langa alte bunuri mobile si imobile .
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
lunajoy1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:32, 5 Decembrie 2022
Contractul de mostenitor a fost notat pe rolul dv fiscal,pe cale de consecinta aveti dreptul sa dispuneti de bunul mobil dupa propriul interes,inclusiv sa il instrainati
Pentru a evita eventuale probleme,este de preferat sa parcurgeti procedura legala de instrainare sa incheiati document autentificat la birou notarial,sa completati rubrica speciala pentru instrainare vehicul
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele vanzare auto Lazar Cosmin-Celestin Lazar Cosmin-Celestin Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism, care apartine tatalui meu si nu sunt familiarizat cu procedura de vanzare.Eu locuiesc in Bucuresti, iar masina ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism aiacovlev1 aiacovlev1 Buna ziua, Sotul meu a decedat in luna iulie anul curent. Am doua autoturisme vechi pe care as dori sa le radiez. Una din ele este pe numele lui iar ... (vezi toată discuția)
Am o mașină Marcu Cosmin Marcu Cosmin Am o mașină Opel Astra f și nu am fiscal la ea am loato de la un prieten si nu mi-a spus de unde a loato din greșeală m-am întâlnit cu proprietarul ... (vezi toată discuția)