avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru partaj voluntar la notar , Titlu de Proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru partaj voluntar la notar , Titlu de Proprietate comun ...

Pentru partaj voluntar la notar , Titlu de Proprietate comun 3 moștenitori, 7 parcele distincte, noi luam fiecare anumite parcele , fără sa alipim sau dezlipim terenuri, mai este valabilă legea 7/1996 ,articolul 36 și articolul 887 din Codul Civil ?
Acestea prevăd ca nu e nevoie de cadastru pentru partaj voluntar ,dacă nu dezlipim sau alipim terenuri.
Notarul a cerut cadastru și doresc sa aflu care este situația.
Mulțumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:40, 5 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația este:
1. Art 36 a fost abrogat.
[ link extern ]
2. Dvs ați dobândit dreptul de proprietate, prin reconstituire, în baza Legii 18/1991, ca aveți titlu de proprietate. Deci bunurile nu provin din moștenire, ceea ce înseamnă ca art.887 nu se aplica.

Așadar, trebuie sa aveți documentație cadastrala și intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate cu 4 parcele teren extravilan și ... Maria20211 Maria20211 Avem un titlu de proprietate cu 4 parcele teren extravilan și 3 parcele intravilan.Suntem 3 moștenitorii.Avem certificatul de moștenitori în comun.Dorim sa ... (vezi toată discuția)
Este necesară efectuarea cadastrului pentru un teren arabil, extravilan, care prin partaj urmează sa revină unui moștenitor în integralitatea lui? bibliopod bibliopod In masa succesorala exista cateva terenuri extravilane, fara constructii, de diferite categorii de folosinta: arabil, livezi, paduri. Inginerul topograf pe ... (vezi toată discuția)