avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Am și eu o problema , am o relație de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Am și eu o problema , am o relație de concubinaj ...

Buna seara,
Am și eu o problema , am o relație de concubinaj de aproape 9 ani din care a rezultat nașterea unei fetițe care are în prezent vârstă de 1 an și 7 luni ...in momentul de fata exista mai multe neînțelegeri între noi , am decis de comun acord sa încheiem această relație , ea dorind să se mute cu chirie la București , noi locuim la părinții mei , ea este angajata de 1 luna iar eu sunt in concediu de creștere copil ..întrebarea este : dacă pleacă sunt obligat să îi dau copilul ? Țin să precizez că ea nu are posibilitatea sa îl crească ...cu familia nu vorbește , are un frate și o sora care ambii locuiesc cu chirie deasemenea și mama ei ( toți trei frații au fost lăsați la casa de copii de mici ) la mine copilul are doi bunici care ne vor ajuta cu tot ce este nevoie , plus de asta ea nu și-a făcut niciodată datoria de mama și de sotie ...jignește fata foarte des la nervi , nici mesele copilului nu le respecta ,eu fiind cel care ii face mâncare celei mici , de cele mai multe ori tot eu spăl hainele micutei ...ea nici că sotie nu își face datoria ...nu spala o rufa, un vas.....Va rog sa mă îndrumați ce sa fac de început pentru a tine fata langa mine ...nu am încredere să o dau ei , dar nici nu vreau sa o îndepărtez de mama ...poate sa o vadă oricând , nu ii interzic nimic ...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 12:23, 7 Decembrie 2022
Bună ziua! În acest moment amândoi aveți drepturi egale asupra fetiței. Pentru a reglementa din punct de vedere legal situația copilului trebuie să introduceți o cerere de chemare în judecată prin care să se stabilească cum se exercită autoritatea părintească asupra copilului, unde va fi domiciliul copilului (la mamă sau la tată), pensie de întreținere, program de vizită. În acea acțiune trebuie detaliate toate cele expuse de dvs și bineînțeles probate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor cmadrian1 cmadrian1 Buna ziua. Sunt tatal unei fetite de 3 ani si 6 luni, incredintata mamei ei spre crestere si educare. In ultma vreme fetita si-a manifestat tot mai des ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele ca mama asupra copilului meu mihaela_02_sm mihaela_02_sm Buna! Sunt mama unei fetite de 3 ani. Sunt casatorita cu tatal fetitei, insa locuim cu parintii sotului in casa acestora din momentul casatoriei. Sotul are ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrr....urgent baluthebig baluthebig sora mea este casatorita legal de aproape 4 ani iar alti 3 ani i-a trait alaturi de sotul ei in concubinaj...in urma unor discutii ea a hotarat ca fiecare sa ... (vezi toată discuția)