avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Buna ziua, Persoanele fizice care incaseaza venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua, Persoanele fizice care incaseaza venituri din investitii(dividende) ...

Buna ziua,
Persoanele fizice care incaseaza venituri din investitii(dividende) datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate in cazul in care este angajata cu contract de munca pe 8 ore?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:19, 8 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da daca dividendele incasate depasesc valoarea a 12 salarii brute pe economie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta dacă în timp ce are un contract de munca valabil și obține și venituri din dividende. Persoana va plăti contribuția la sănătate pentru acest venit anual din dividende dacă acest venit depășește plafonul de 12 salarii în acest an și plafoanele stabilite pentru 2023, după caz.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Cass dividende ElenaRosoi777 ElenaRosoi777 Un SRL inregistreaza la finele anului 2018 un profit de 25.000, pe care il distribuie in 2019 Administratorului unic, sub forma de dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)