avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea medicala, vechimea si contributia la pensie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea medicala, vechimea si contributia la pensie se contorizeaza pentru contractul de mandat ?

Salutare,

Intentionez sa semnez un contract de mandat intre mine ca administrator si PJ pentru a trece la 1% impozit micro de la 1 Ianuarie 2023. Am inteles ca se platesc aceleasi taxe ca pentru un angajat cu CIM. In acest caz, voi avea asigurare de sanatate ? Vechimea si contributiile la pensie se vor lua in calcul ? Nu inteleg cum, deoarece contractul de mandat e doar o hartie intre mine si PJ. Trebuie inregistrat pe undeva sau platile in sine catre CAS si pensie e suficient fara nimic altceva ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: propolis , utilizator 23:09, 7 Decembrie 2022
Contractul de mandat nu va confera vechime in munca.
Ok. Deci ramane doar contributia la pensie si asigurarea medicala.
Contractul de mandat se inregistreaza la ANAF sau cum se va contoriza contributia la pensie ? La CAS voi figura asigurat doar pe baza platii pe CNP ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2022
propolis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul reprezinta vechime in munca? ginutz_a ginutz_a buna ziua, am la firma 2 persoane care lucreaza prin mandat. vreau sa stiu daca beneficiaza de vechime in munca, daca acest mandat contribuie la fel ca un ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de concediu medical si concediu prenatal si postnatal si categoriile de persoane care pot incheia contract de asigurari sociale ioan-s ioan-s Buna seara! As dori cateva lamuriri referitoare la conditiile de a beneficia de concediu medical, concediu postnatal si prenatal, dar si indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat paulica_67 paulica_67 perioada cat indeplinesti functia de presedinte al unei asociatii de propietari constitue vechime efectiva in munca?pentru ca am inteles ca nivelul ... (vezi toată discuția)