avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am o situatie , va rog sa ma ajutati: O ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am o situatie , va rog sa ma ajutati: O societate ...

Buna ziua, am o situatie , va rog sa ma ajutati:
O societate de locatari , a incheiat un contract cu o firma X, ulterior societatea de locatari a capatat statut juridic devenind asociatie de propietari. Mentionez contractul cu firma X ajunge la scadenta in 2025. Societatea de propietari nu mai doreste continuarea acestui contract , dar problema este ca firma X are o datorie de plata din perioada cand inca era asociatie de locatari, Cum putem recupera aceasta datorie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:38, 7 Decembrie 2022
Legislatia anterioara si actuala nu prevede existenta de societate de locatari
Din 1997 legiuitorul a prevazut forma de organizare asociatii de locatari,de chiriasi,etc
Pentru rezilere raport juridic,partea interesata are dreptul sa solicite incetarea raporturilor fie in temeiul clauzelor contractuale fie cele prevazute de codul civil
Asociatia de proprietari preland evidenta financiar contabila cu activ si pasiv ,a vechii asociatii de locatari care este parte in raportul juridic incheiat cu firma X- cu scopul recuperarii debitului in evidenta are dreptul legal sa se instituie cu pretentii inclusiv in instanta de judecata unde poate solicita si daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)
RestanȚe cote de distribuȚie-intretinere Oprea Mirela26 Oprea Mirela26 Bună seara! Am o nelamurire în ceea ce priveste restantele cotelor de distribuție. Ce reprezinta acestea mai exact și care este procedura aplicării ... (vezi toată discuția)
Chirias la bloc - fara contract - ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , nenea x locuieste intr-o garsoniera la bloc , a avut contract de inchiriere de la asociataia de locatari in perioada 2005-2008 mentionez ca ... (vezi toată discuția)