avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma la care sunt angajata și-a încetat activitatea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma la care sunt angajata și-a încetat activitatea la data ...

Firma la care sunt angajata și-a încetat activitatea la data de 01.05.2021, a avut loc o concediere colectiva cu plata a 5 salarii compensatorii. La data încetării activitatii eu eram în concediu medical, doar ce născusem in 02.04.2021 și urma sa intru în ccc. Prin decizie a societății am primit salariile compensatorii în avans. Acum, am gasit un loc de munca și ar urma sa imi reiau activitatea mai repede (copilul are 1 an si 8 luni) însă fostul angajator îmi cere sa imi dau demisia cu lichidare la zi, pe art. 55 lit c coroborat cu art 81, ca si cum ar fi strict voința mea, la recomandarea avocatului firmei. În acest caz nu ar însemna că trebuie să restitui salariile compensatorii? De ce nu se poate înceta prin acordul părților pe art 55 lit. b? Menționez ca reprezentanta firmei a refuzat sa imi spuna numele/date de contact ale avocatului care a făcut recomandarea, spunând ca il va contacta dansa. Ce as putea sa fac? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2022
Diana Santi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 8 Decembrie 2022
In ambele cazuri, ar cam trebui sa restituiti banii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cursul concediului de sarcina/lauzie v_florina v_florina Buna seara, Sunt in concediu de sarcina si lauzie, iar angajatorul si-a exprimat dorinta de a inceta CIM cu acordul partilor (cu plata unor salarii ... (vezi toată discuția)
Este necesar acordul angajatului pentru transformarea postului contractual in functionar public? gixee gixee De curand mi-a fost modificat postul pe care-l ocup intr-o institutie publica, din personal contractual in functionar public. Prin act administrativ mi-a ... (vezi toată discuția)